Aniston

CopyCat

Hvor stor CopyCat er du?

Copycat, efterligne, abe efter, kongens efterfølger - Ja, kært barn har mange navne. Men fælles for dem alle er, at de betyder, at man kopierer og bliver inspireret af en anden persons opførsel, bevægelse eller lyde.
CopyCat
Lige siden vi blev født, har vi været små copycats. Som spædbørn efterlignede vi vores forældres bevægelser eller grimasser. Og da vi blev lidt ældre, efterlignede vi, eller abede efter, de andre børn. Det sidder i vores gener, at vi er copycats. Det er en del af det at vokse op, og det er en del af livet.

Men mange af os tænker ikke over, at vi stadig den dag i dag, i vores mere eller mindre voksne liv, stadig er små copycats.

Når man siger ordet "Copycat", tænker de fleste mennesker nok på filmen med Sigourney Weaver, hvor en mand kopierer kendte seriemordere. Men det er ikke kun mordere, der kan være såkaldte copycats, vi er det faktisk alle sammen på den ene eller den anden måde.

Tag for eksempel pigen, der går ud og køber en Gucci-taske, fordi alle hendes veninder har en. Hun kopierer sine venner, ergo er hun en copycat.

Eller hende, som har en ven, som hele tiden siger "mand" efter hvert ord. Uden at tænke over det, kan dette pludselig smitte af på hende, helt uden hun tænker over det. Ergo er hun ubevidst en copycat.

Hvem har ikke prøvet at se en film, serie eller høre en anden person tale, hvor der bliver sagt et eller flere ord/sætninger, der hænger fast, og som vi senere selv benytter. Bevidst eller ubevidst er vi alle copycats på den ene eller anden måde.

Personligt er jeg en copycat, når det gælder tv-serien "Greys anatomy". Ja, ja, bare stop med at ryste på hovedet. Men jeg har en lille venindegruppe, hvor vi mødes for at se Greys anatomy, og skulle det ske, at vi ikke lige kan samles den bestemte dag, så er det helt sikkert, at vi taler om det over telefonen.
Vi er serie-junkies, og vi ved det. Det skræmmende er, at vi har taget ord fra serien og puttet dem ind i vores daglige veninde-sprog, ord som: "Soonish", "McSteamy", "McDreamy" og "Seriously".

Det er nok ikke noget andre vil finde den store morskab i, medmindre de kender baggrunden. Altså at de ser Greys Anatomy eller er dybt mærkelige som mine veninder og jeg.
Underligt, barnligt og latterligt... Måske. Men sjovt og internt, helt sikkert!

Jeg har hørt mange gentage citater eller bruge ord, de har hørt fra fjernsynet eller fra en eller anden person. Så det passer nok meget godt, når man siger, "monkey see, monkey do".

Har du eller dine venner ord i har stjålet? Hvis, ja hvilke og hvorfra?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce