Aniston

Columbine-morderne, del 1

Første del af historien om to elever, der gik amok på Columbine-highschool

"Hvorfor?" er nok det spørgsmål, de fleste står tilbage med her 5 år efter den uheldsvangre dag, hvor to af Columbine-highschool's elever besluttede at tage i skole bevæbnet med skydevåben og bomber. 13 mennesker blev myrdet.
Columbine-morderne, del 1
Menneskesindet er fascinerende, men psyken hos en morder er om muligt endnu mere fængslende og interessant. Hvad får to highschool-elever til at planlægge og udføre en morderisk plan?

Mangt og meget har fået skylden for den skrækkelige hændelse. Som eksempler kan følgende nævnes: Spillet "Doom", Goth-musik, Hitler, racisme, manglende våbenkontrol, dårlige forældre, mobning og en ustabil psyke. Muligheden for at finde det helt rigtige svar er selvfølgelig forsvundet med de to mordere i graven. Dog har blandt andet FBI og nogle af USA's førende psykologer søgt at få konkretiseret nogle af årsagerne til de mentale forstyrrelser, som resulterede i de 13 mord. Men først kommer her en lille gennemgang af selve hændelsen:

Den 20. april 1999, Littleton, USA

Klokken cirka 11:20 ankommer Harris og Klebold til skolens parkeringsplads. Her har de plantet en bombe, men da den ikke går af som planlagt, begynder de at skyde efter den. I forbindelse med deres færden på parkeringspladsen bliver to elever skudt.

De to drenge fortsætter nu ind i skolen, hvor de fortsætter med at skyde, mens de går gennem den gang, der fører fra hovedindgangen til kantinen. Bærende på en 9mm semiautomatisk carbine riffel og en 9mm Tec-9 semiautomatisk pistol træder de ind i kantinen og begynder at skyde tilfældigt om sig ind i flokken af elever, som opholdt sig i kantinen. Eleverne begynder at flygte i panik. Drengene forsøger at antænde hjemmelavede bomber, men disse går ikke af som planlagt, og det ender med at de må skyde efter dem, for at få dem antændt.

Stadig skydende tilfældigt om sig bevæger de to sig nu op på første sal. Her møder de læreren, Dave Sanders, som bliver skudt, inden drengene fortsætter videre ind i et af fysiklokalerne. Det lykkes dog læreren, Dave, at få nogle elever i sikkerhed i fysiklokalet ved siden af det, hvor de to drenge er, og her ligger han så sammen med eleverne, indtil han til sidst dør efter tre timer på grund af blodtab. Imens har Harris og Klebold åbnet for alle gashanerne i det ene fysiklokale og har antændt hjemmelavede bomber.

Rundt omkring på skolen har eleverne desperat forsøgt at gemme sig
"We know you're in there"

... mens de tjekker de bomber, de blandt andet har placeret i køkkenet. Nogle af eleverne har dristet sig til at flygte, hvoraf nogle af dem blev beskudt af Klebold og Harris fra et af skolens vinduer. Andre elever bliver hjulpet ud af politiet i deres flugt fra skolen.

Endnu en lærer bliver skudt efter at hun har forladt biblioteket for at undersøge den larm, der fulgte de bomber, der blev antændt i det ene fysiklokale. Hun bliver dog "kun" ramt i skulderen, så hun bevæger sig tilbage til biblioteket, hvor hun ringer 911. Kort tid efter træder Klebold og Harris grinende ind på biblioteket og råber:

"All jocks stand up!"

...før de begynder at skyde. En enkel af skolens atleter bliver redet af en pige, som skjuler baseball-sloganet på hans trøje.

Hvad der så videre sker, vides ikke præcist, men senere bliver 10 elever og de 2 to mordere fundet døde i biblioteket.

Her er så de mennesker, hvis liv endte den dag på Columbine-highschool. Nederst til højre ses Harris og Klebold.
ANNONCE
Columbine-morderne, del 1
Dette var så slutningen på første del af historien om Columbine-morderne. Næste og sidste del vil kigge nærmere på de to drenge for at finde ud af, hvad der drev dem til noget så ekstremt som at myrde mennesker.

I det tilhørende galleri kan ses billeder fra den pågældende dag. Der er ved hvert af dem skrevet en lille forklaring således, at folk uden så meget kendskab til sagen, nemmere kan forstå, hvad de ser. Er man meget sart, kan billederne muligvis godt virke lidt ubehagelige.
ANNONCE
Del

Seneste nyt