Aniston

Claus Meyers Almanak

Over 1000 opskrifter til hele dit år i køkkenet!

9 ud af 6 stjerner
Claus Meyers Almanak
Står du lige og mangler en opskrift? Eller hvad med mere end 1000?

Claus Meyers madbibel er netop udkommet, og den fylder dit år med god mad!

Opskrifter til et år
"Almanak" er hele 696 sider med over 1000 opskrifter.

Det betyder, at du finder opskrifter til hver dag, året rundt - intet mindre.
 
Og hvis du vil, kan du jo bare begynde fra en ende af og lade dig guide til kulinariske oplevelser af Claus Meyer i et helt år. Også selvom Claus Meyer skriver, at det ikke er det, han forventer, du gør - selvom det kunne være et interessant eksperiment.

Du slipper for madplaner, at søge i alle kogebøger på hylden eller at google nye retter, fordi I ellers altid ender med pasta med kødsovs.

Og når I har været hele bogen igennem derhjemme, kan I jo passende starte forfra.

En gammeldags almanak - bare med mad
Claus Meyer har været rundhåndet i sin nye kogebog.

I "Almanak" serverer han nemlig madopskrifter, der følger årets gang dag for dag og fører læseren ud i naturen og naturen ind i køkkenet.  

Han har således ladet sig inspirere af de gamle almanakker, der følger årets gang og har så fyldt opskrifter på hver evig eneste dag.

Claus Meyer giver gennem "Almanak" sit eget personlige bud på moderne dansk hverdagskøkken, der tager hensyn til det enkelte menneskes sundhed og til kloden, som vi lever på, men uden at gå på kompromis med velsmagen.

Ekstra udvidet madplan
Hvis du er typen, der laver madplan uge for uge, ved du, at det er svært at lave en ny og spændende madplan hver uge - uden at familien skal have det samme tirsdag, som de også fik sidste tirsdag.

Derfor er det også ganske imponerende, at Claus Meyer har begået en madplan for et helt år!   

Han har ganske enkelt kreeret hundredvis af helt nye retter og lavet opdatering af retter fra det danske køkkens guldalder.

Hvad med eksempelvis at springe den sædvanlige tirsdagsret over og servere Benløse fugle og jordskokkemos med hasselnødder og brunet smør i stedet? Eller måske Fisk og fritter med kapersmajo?

Gammel dansk og nydansk
Ideen om et nyt nordisk hverdagskøkken er omdrejningspunktet i Claus Meyers "Almanak". Derfor er der også både medister og rosenkålssalat på menuen i Meyers køkken.

Men der er også inddraget andre madkulturer, som efterhånden også kan ses som en del af den danske. Derfor er der også brugere og pastaretter i bogen.

"Almanak" er således super alsidig, og man er slet ikke i tvivl om, at man nok skal få både de vitaminer, mineraler, proteiner etc., som man har brug for i hverdagen, når man følger opskrifterne i "Almanak".

Madhistorier og -billeder
Som en bonus ved siden af de mange lækre og inspirerende opskrifter får du undervejs i bogen mere viden om de historiske retter, og for hver måned giver bogen ideer til, hvad du selv kan hente af fødevarer i naturen. Ikke fordi det er så oplagt for os byboere, men det er jo så moderne at gå på rov i moder natur og hente råvarerne.

Bogen er desuden fyldt med flotte mad- og naturbilleder af fotograf Anders Schønnemann.  

Ganske enkelt imponerende - og lidt kompliceret
"Almanak" er på alle måder enormt imponerende, flot og indbydende! Virkeligt en bog, der burde stå i alle hjem.

Den eneste grund til, at den ikke får det sidste lille point i min bedømmelse er, at en del af ingredienserne ikke lige er nogle, som du kan finde i din lokale Føtex eller Irma. Det komplicerer nemlig madplanen en del i en hektisk hverdag.

"Almanak" er skrevet af Claus Meyer og udgivet af Lindhardt & Ringhof til vejl. udsalgspris på 399,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce