Aniston

Chicken Little

Når det gælder om at redde verden, så hjælper det at være en lille kylling

9 ud af 6 stjerner
Så er Disney Studios endelig kommet på banen, med deres første 100 % computeranimerede spillefilm. Og er der nogen bedre måde end at starte med en historie om en kylling?
Chicken Little
Hvis det ikke lige var for den uheldige begivenhed, at Lille Kylling kom til at skabe kaos i hele byen, Oakey Oaks, da han råbte den formastelige sætning: "Himlen falder ned!", ja, så ville alt sådan set være meget godt.

Hans far, Gorm Gok, trækker undskyldende på skuldrene, og opfordrer ham insisterende til at holde lav profil i den kommende tid. Meget lav.

Lille Kylling ønsker kun, at byens indbyggere kunne glemme denne pinlige hændelse, så han kan komme videre med sit liv. Men da tingene langt om længe begynder at lysne, falder himlen faktisk ned... igen!

Nu er himlen måske så meget sagt for det, der falder ned, kommer fra en fremmed verden. Men vil nogen tro ham denne gang? Andre en hans nørdede venner...? Verdens skæbne ligger nu i hænderne på en and, en gris, en fisk og - fremfor alt - en lille kylling.

Utroligt gribende historie

Selvom filmens overordnede tema er "Kyllingen, der skal redde jorden", så er histioriens hjerte i virkeligheden forholdet mellem "Chicken Little" og hans far.

Der er et afgørende øjeblik, hvor "Chicken Little" konfronterer sin far og fortæller ham, at han aldrig har troet på hans side i agern-historien, og at det altid har gået ham på. Han fortæller sin far, at det var en fejl af ham ikke at bakke ham op.

Selvom det ikke overrasker én synderligt, at det hele ender godt, så kan man godt sidde og blive lidt sentimental, da han endelig får fortalt om sine følelser.

Godt valg af stemmer

Det kan varmt anbefales at tage i biografen og se "Chicken Little". Fra første sekund bliver man fanget af den lidt utraditionelle start, og man er fanget fra start til slut.

Som det er med så mange andre film, så skal den helst ses på originalsproget. Man får flere ting med, og der er nogle af de dårlige jokes, der giver en anelse mere mening på engelsk. Men når det så er sagt, så har man fra den danske afdeling af Walt Disney Studios valgt nogle gode stemmer, blandt andet Mathias Klenske, Sofie Gråbøl og Waage Sandø.

Den største overraskelse er nok at høre både Kjeld og Hilda Heick - heldigvis hører man dem kun tale!

Disney Studios har specialiseret sig i at gengive gode historier på film, og denne gang er det også lykkes for dem. Det er en film for både børn, voksne og barnlige sjæle. Det er en film, man kan se igen og igen - og hver gang opdager man nye detaljer.

Der er vist ikke så meget tilbage end at minde om, at "Enden er nær"!

"Chicken Little" har premiere fredag den 10. februar 2006.
ANNONCE
Del

Seneste nyt