Aniston

Chick Flicks

Hvorfor ser vi dem egentligt?

Fra tid til anden har de fleste piger lyst til en gang følelsesporno, og smider derfor en tøsefilm i dvd-afspilleren.
Chick Flicks
Rundt omkring i hele verden har tusindvis af fyre siddet og kedet sig, ja måske endda fået lettere kvalme, mens han har siddet i biffen med kæresten. Hvorfor? Fordi hun har valgt, at de skulle se en tøsefilm.

På sin vis er det jo forståeligt, at kvinder ser den slags film, idet vi jo som oftest er mere fokuseret på følelseslivet end mænd. Alligevel så er jeg ikke helt stolt af konceptet, for objektivt set så er mange af tøsefilmene urealistiske. De er lavet sådan, at vi kvinder kan svømme hen i lykkelig uvidenhed om virkelighedens realiteter i halvanden time.

Hvis man bare kan betragte dem for hvad de er, nemlig halvanden times underholdning, så syntes jeg det er helt fint, at folk ser dem, men man bør absolut ikke tage ved lære af dem. Gør man det, så får man et urealistisk syn på livet og kærligheden.

Lad os lige tage et kig på, hvad der kendetegner en chick flick:

 • Filmen drejer sig primært om et forhold mellem en mand og en kvinde.


 • Hvis en i filmen bliver syg er det altid uhelbredelig kræft eller et svagt hjerte.


 • Skurken er ikke uhyggelige monstre, men utro kærester/ægtemænd.


 • Karaktererne lærer at respektere hinanden igennem lange dybe samtaler, hvor de i macho-film banker hinanden.


 • Filmens klimaks er som regel en scene fuld af hede kys og passion. Ikke beskidt sex!


 • Der er ofte en følelsesladet dødsscene.


 • Der er mange close-ups af karakterernes ansigter, så man rigtig kan se følelserne mejslet ind i ansigtet.


 • Den ultimative katastrofe i en chick flick er, at manden er utro med den kvindelige hovedpersonens bedste ven.


 • Der er ofte en barnestjerne med for at give filmen et humant og varmt udtryk. Endvidere taler dette til kvindernes moderinstinkt.


 • Ofte ser man langvarige fødsler med fokus på både smerten og glæden ved fødslen.


 • Slutter næsten altid lykkeligt med at hovedpersonen finder ægte kærlighed, eller i hvert fald lever et lykkeligere liv efter at have indset store sandheder om livet.
ANNONCE
Chick Flicks
Det lyder jo umiddelbart ikke skide intelligent, når man sådan får det ned på skrift, men er det fordi, de kvinder der ser dem, også er uintelligente?

Nej, man ser dem vel, når man har brug for en indsprøjtning af "Tro, håb og kærlighed", og fordi det til tider er rart med lidt underholdning, man ikke behøves at overveje nærmere.

Dog kan det nemt blive kvalme-sødt med de overromantiske scener, men heldigvis så er filmbranchen begyndt at lave chick flicks med mere humor, hvilket gør det nemmere ikke at få opkastfornemmelser.

En helt anden genre af tøsefilm end den overromantiske er dem, hvor de kvindelige hovedroller er stærke bitches, der tager styring over deres liv og stamper på alle mænd, der kommer i vejen for dem. Igen er filmene ofte overdrevet, og har
Men på trods af urealismen og overdrivelserne, vi ser jo skidtet alligevel. Især har jeg lagt mærke til, at det som oftest sker, når jeg er single, for hvis man ikke kan finde lidt romantik i ens eget liv, så må man jo ty til den lidt sølle løsning med at se en chick flick - sad but true!
ANNONCE
Del

Seneste nyt