Aniston

Castel

Er du til French without the Fuss?

"French without the Fuss" var overskriften da Castel og vintappergaarden holdt reception og vinsmagning på Restaurant Sult. Der var ikke det der ikke var French - udover vinen denne aften, men der var masser af Fuss. På den allermest positive måde, for de havde godt nok gjort noget ud af det.
ANNONCE
Castel
Når man står i starten af november og holder reception for et helt nyt vin-brand på Restaurant Sult i Cinemateket, er man enten enormt dum og uden fornemmelse for, hvad der sker i Danmark for tiden, eller også har man allieret sig med lange forbruger-

undersøgelser i de Europæiske lande om forbrugernes vinvaner.

Det sidste var tilfældet denne aften, da jeg, fuld af forventning, satte mine fødder på Sult's bonede gulve. Castel havde linet op med både pindemadder, oliven og en masse fransktalende mænd i jakkesæt. Masser af fuss!

Årsagen til dette glimrende arrangement er, at Castel har valgt lille ydmyge Danmark til at lancere deres nye vin-linie. Ifølge en meget oplagt Product Manager, Remi Desanti viser den europæiske forbrugerundersøgelse nemlig, at vi er tiltrukket af brand-names (mærkevarer), også indenfor vin.

Castel har derfor udviklet syv vine med henblik på at skabe et sådan brand. Etiketten er designet til at være let at afkode og vinen er lavet i forskellige "sværhedsgrader" således at der er noget for alle. Det er her hele historien med "French without the Fuss" kommer ind i billedet.

Mange mennesker i dag kan være lidt bange for franske vine, da de har ry for at være komplekse og svære at adskille. Castel's vine derimod er meget lige til. På den allermest positive måde.

Skulle man være begynder indenfor vinens vidunderlige verden, kan jeg anbefale at investere i en af hver af de syv vine og så smage sig frem. Lav et skema og smag, bedøm og gå videre til den næste vin. Nemt, bekvemt og lige til.

De syv vine er som følger:

Castel Rouge. Vin de Pays l'Herault.

En glimrende vin med druere Grenache og Syrah som hovedaktører. Den kan anbefales til italiensk mad og hvidt kød generelt. Bør serveres tempereret, det vil sige 15-18 grader.

Castel Blanc. Vin de Pays de Cotes de Gascogne.

En frisk let hvidvin som er perfekt en sommerdag på terrassen.

Castel, Merlot.

En bombe af ren Merlot. Inden I drikker den så sving den lige rundt i glasset og lad den folde sig. Det fortjener den. God til grillen og rødt kød.

Castel, Cabernet Sauvignon.

En sand klassiker til den store steg og mange gæster. Det er en vin på ren Cabernet Sauvignon og man kan næsten ikke få for meget af den.

Castel, Cabernet Syrah.

Kombineret Cabernet og Syrah. En lille bombe af glæde. Til de klassiske danske kraftige retter.

Castel, Syrah Rose.

Den gode rosevin til sommersalaten eller som et terrasseglas.

Castel, Bordeaux.

Et lille stykke geografi samlet på flaske.
ANNONCE
Castel
Dette er vinene og ifølge Remi Desanti, er det vine, der sagtens kan gøre sig på et marked, hvor øl tager mere og mere af forbrugernes interesse og franske vine generelt har det svært.

Dog bliver han bakket op af livsstils ekspert Emilia Van Hauen, der mener at unge i dag ønsker historie, æstetik og nydelse. Og lige præcis det kan disse syv vine give dig! De er nemme og lette at gå til hvilket ifølge Emilia er nok til udfylde de behov.

Med andre ord: Hende livsstilsguruen kunne vi godt have undværet. Til gengæld gik Ida Corr på scenen for at runde aftenen af og det var en god fornøjelse.

Pludselig kombinerede dette event de tre ting, jeg syntes er vigtigst ved vin og som man ikke behøver at være livsstilsekspert for at nyde, nemlig god vin, god musik og godt selskab! Og de tre ting har de så rigeligt styr på hos Castel.

Så herfra skal der lyde en anbefaling er du til "French without the Fuss" eller er du bare typen, der godt kan lide et godt glas vin, så prøv dig vej igennem Castel-familien, det er virkelig lækkert.
ANNONCE
Del

Seneste nyt