Aniston

Café Luna i Aalborg

De laver den lækreste mad, jeg nogensinde har smagt

9 ud af 6 stjerner
Jeg har netop været i Aalborg, for at tæve nogle Connery-tosser i Pool, og tænkte jeg ligeså godt kunne få det bedste ud af turen, som jeg kunne. Det gjorde jeg ved at tage ud og spise noget rigtig god mad. Her er en anmeldelse, af hvad jeg mener, er det bedste mad man kan finde i hele Aalborg.

ANNONCE
Café Luna i Aalborg
Stedet jeg ramte er Café Luna på Boulevarden, ikke langt fra banegården. Det så ikke ud af meget udefra, men meget mere lurede indenfor.
 
Vi lagde ud med en lille appetitvækker, noget I sikkert har lagt mærke til, er noget jeg virkelig elsker:

Nachos - med masser af Guacamole

Det er simpelthen nødt til lige at stå alene, for det fortjener lige en stjerne på min "hall of fame". Det er virkelig noget jeg elsker, og virkelig noget som feder.
- Men jeg er ligeglad, jeg har nemlig nachos - med guacamole.

Nå, for ligesom at komme tilbage til maden, så skal det siges, at det blev serveret ligeså flot, som billedet fortæller jer. En sød tjener, med en lille smil på læben, sætter den meget store tallerken med nachos på bordet, og udbryder et velfortjent: "Velbekomme"

Det er ikke noget man siger to gange til Cindy Jensen. Så med salsa på hagen, og guacamole i mundvigen, forsøgte jeg at fortsætte den samtale, jeg havde i gang med min ven Jakob. For filan da osse, hvor var det dog det bedste jeg nogensinde har gjort i Aalborg. (Nu var det også på anden dagen, at jeg spiste dér)
ANNONCE
Café Luna i Aalborg
Sommerdrik
Til en god appetitvækker som nachos - med guacamole, skal man også have en mindst ligeså lækker sommerdrik til. I dette tilfælde (og alle andre café-besøgs tilfælde) blev det til hyldenade, også kaldet hyldeblomst fra Søboegaard. Den fortjener også lige at stå alene en gang:

Hyldenade - fra Søboegaard!

Det er fantastisk, at man kan lave en så liflig sommerdrik, af et par blomster som hænger i næsten hvermands have, og ved siden af togskinnerne langs hele Køge-bugt linien.

Men fortæl mig lige en gang, piger og drenge fra hele landet. Hvem har fundet på, at fortynde denne dejlige drik... med vand? Det er jo ikke saftevand? Jeg tør ikke længere spørge bartenderen, for dem har jeg lært, at man ikke skal lægge sig ud med, når det gælder hyldeblomst og vand. Det fik jeg lært, på den hårde måde, på en brunch-café andetsteds i Aalborg.

I København har jeg aldrig nogensinde, fået min hyldeblomst fortyndet. Aldrig nogensinde har jeg måtte undskylde overfor en bartender, at jeg er anderledes, bare fordi jeg er københavner. Hvad sker der lige?

Måske det bliver min næste mission. At finde banditten, der har bildt folk ind, at Søboegaard er saftevand, og derfor skal fortyndes. Eller er de bare sarte i Jylland, og ikke kan tåle saft med for meget smag? Uha, det bliver en hård misson.

Jeg kan fornemme i min mave, at min sommertur til Vandel også kommer til at munde ud i nogle rigtig gode madanmeldelser, denne gang fra arrangementet "Danmarks Hurtigste Bil". De praler af de største pølser og bedste flæskestegssandwiches. Det vil tiden vise, om den pral holder vand.

Tilbage til min dejlige dag på Café Luna. Omgivelserne var dejlige. De var ikke så røgfyldte (selvom min kammerat er kæde-ryger), der var masser af sol gennem vinduerne, der var unge som gamle gæster, og de hyggede sig, kunne man høre. Tjenerne var smilende, effektive og ydede en god service, da jeg bestilte min næste ret:
ANNONCE
Café Luna i Aalborg
Hovedretten
Alting er ikke lige nemt. Og slet ikke i Aalborg. Men uanset hvor jeg er, er jeg sjældent i tvivl om, hvad jeg gerne vil bestille fra menu-kortet. Og jeg var heller ikke i tvivl på Café Luna. Efter megen kort overvejelse valgte jeg den traditionelle Club Sandwich.

Det er sjældent, at det ikke er en vinder, når man er sulten og gerne vil have en lækker og let ret. I dette tilfælde var min teori i midlertidig rigtig god. Den holdt vand hele vejen igennem. Et billede kan sige mange tusind ord, men her kan ét ord dække det hele: "UHM"

Den bestod af: tre store stykker kyllingebryst, fire halve skiver brød, masser af bacon, grøn salat, rødløg, tomat og masser af den gode, hjemmelavede karry-dressing.

Efter en lækker omgang nachos - med guacamole, burde man ikke være så forbandet sulten. - Det var jeg. Så denne herlige omgang Club Sandwich skulle ikke kigge længe på mig, før den var konsummeret. Jeg vil ikke være ubehøvlet at skrive ind her, at jeg fik lyst til at bøvse, for det er meget simpelt: Jeg kan slet ikke bøvse! Men hvis jeg kunne, var denne omgang mad en kæmpe ræber værdig. En der gik fra storetå til øreflip. 

Jeg vil gerne afrunde denne herlige oplevelse, på Café Luna på Boulevarden i Aalborg, med en varm anbefaling herfra. Der er hyggeligt, maden er lækker, den er til at betale, og det er et oplagt sted at tage på date. Så' det sagt!

Velbekomme.
ANNONCE
Del

Seneste nyt