Aniston

Byg energivenligt med korrekte vinduer og døre

Byg energivenligt med korrekte vinduer og døre

Står du og din kæreste/mand over for projekt ”byg nyt hus”? Så er der en stor, men ikke mindst spændende, opgave i vente. Den vil med garanti byde på mange udfordringer, men i sidste ende vil resultatet formodentligt være enestående, og I vil være stolte af jeres arbejde.

Har I ikke den store erfaring med husbyggeri, søger I måske hjælp udefra gennem nogle af de mange virksomheder, som tilbyder totalentreprise på boligbyggeri. Har I selv tømrererfaring eller kender nogen, som har ekspertise inden for faget, påtager I jer måske opgaven på egen hånd og vil skaffe materialer som vinduer og døre på egen hånd. Uanset hvilken løsning I vælger, så skal I være opmærksomme på en række forskellige faktorer.

Hav fokus på energi
Det er i dag ikke muligt at bygge nyt hus uden en energiberegning, og der er da også meget fokus på det område herhjemme. Det skyldes ikke mindst, at vi i Danmark bruger utrolig meget energi på rumopvarmning, hvilket gerne skal reduceres i takt med, at vi skal bygge mere og mere energivenligt. Hertil har vinduer og døre en stor betydning, da dårlige samlinger samt en dårlig kvalitet af disse kan have stor betydning for energiforbruget i jeres bolig.

Derfor skal I vælge jeres vinduer med omhu og lede efter god kvalitet. Hellere betale et par tusinde for meget for vinduer, da det beløb over tid vil tjene sig selv hjem igen. Spar Vinduer er eksempelvis en god kilde til miljøvenlige vinduer.

Det kan også være en god idé at vælge nogle få store vinduer frem for en masse små, da dette er lig med mange samlinger og dermed en øget risiko for utætheder, hvor varmen kan trænge ud.

Udluft både mekanisk og naturligt
Mange tror, at en naturlig udluftning giver anledning til et sundt hus. Men det er en skrøne, og det kan ikke anbefales at åbne alle ens vinduer og døre flere gange om dagen for at lufte igennem, da der samtidig siver en masse varme ud, hvorfor der skal bruges mange penge på opvarmning igen. I de fleste nye boliger anbefales det derfor at få et ventilationsanlæg i boligen, da dette kan genvinde meget at varmen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce