Aniston

Broken Flowers

En total fiasko

1 ud af 6 stjerner
Dommen er hård, men retfærdig. Dette er en total fiasko. I starten af filmen undrer man sig over, hvornår den går i gang - det gør man også 20 minutter inde i filmen - og en halv time efter dens start. Så kigger man på uret og venter med længsel på, at det forhåbentlig snart er forbi!
ANNONCE
Broken Flowers
Men, filmen bliver ved i hele 105 minutter, og alligevel er slutningen forfærdelig brat og uventet. Man sidder med følelsen af at ligne et stort spørgsmålstegn, for hvad var det lige, der gik galt?

Handling

Don Johnston, der spilles af den garvede Bill Murray, forlades af sin seneste erobring, Sherry (Julie Delpy).

Samme sag modtager Don en parfumeret, lyserød konvolut, som er afsendt anonymt. Brevet informerer ham om, at Don har en næsten voksen søn, og at denne er på sporet af ham.

Dons meget hjælpsomme nabo, en skabs-detektiv med etiopiske aner (Jeffrey Wright), sender ham ud på en rejse, for at han kan finde den formodede anonyme afsender - moderen til sønnen.

Han skal imidlertid ud at lede blandt de talrige af kvinder, han var sammen med den gang for 20 år siden.

Bill Murray

Bill Murray er ellers en garvet skuespiller, der har medvirket i adskillige, gode film - for eksempel "Lost in Translation", som han fik en "Golden Globe"-pris for.

Han er da også den af skuespillerne, der spiller bedst.

Øvrige skuespillere

Foruden Bill Murray finder man Jeffrey Wright på rollelisten. Han gør også en god indsats, og det er hovedsagligt spillet mellem ham og Bill Murray, der leverer de fleste af de få humoristiske lyspunkter, som filmen indeholder.

Herudover tæller rollelisten Sharon Stone, Frances Conroy, Jessica Lange og Tilda Swinton.

Stor skuffelse

Man kunne have forventet sig langt mere af dette team, til trods for en temmelig tom historie, men filmen mangler enhver form for fremdrifts-skabende komponenter, underlægnings-musikken er trættende i længden, og selvom filmen har en pointe, at man aldrig ved, hvad livet vil bringe med sig, formår manuskript-forfatter og instruktør, Jim Jarmusch, ikke at levere nogle svar.

"Broken Flowers" har premiere fredag den 7. oktober 2005 i alle landets biografer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt