Aniston

Brokeback Mountain

En kærlighedshistorie fra 60'ernes Texas

4 ud af 6 stjerner
"Brokeback Mountain" er en film om forbudt og umulig kærlighed. Det lyder jo meget smukt, men meget utraditionelt er kærligheden mellem to mænd! "Brokeback Mountain" er dog også en ret langtrukken film spækket med naturbilleder.
Brokeback Mountain
En tidlig morgen ankommer den tavse ranch-arbejder, Ennis del Mar (Heath Ledger) til den lille by Signal i staten Wyoming, for at søge arbejde.

Sammen med rodeo-cowboy'en Jack Twist (Jake Gyllenhaal) får Ennis del Mar arbejde som fårehyrde hos ranch-ejeren Joe Aguirre (Randy Quaid).

De tog unge fyre tilbringer nu hele sommeren sammen på Brokeback Mountain med at vogte Joe Aguirres får. Den eneste kontakt de har til omverdenen er, når de en gang om ugen får forsyninger.

Den åbne himmel og de rå omgivelser danner rammerne om et venskab, der langsomt udvikler sig mellem de to, og uden de selv er klar over det, også til sidst et kærlighedsforhold.

Da sommeren er slut er de dog enige om, at glemme deres eventyr på Brokeback Mountain, og de drager hver til sit.

Ennis får arbejde på en ranch i Wyoming og bliver gift med sin kæreste Alma (Michelle Williams).

Jack drager til Texas for at prøve lykken som rodeo-cowboy, og her møder han den smukke rodeo-stjerne Lureen Newsome (Anne Hathaway), som han gifter sig med.

Sådan går der 4 år, og det ser ud til, at de to cowboys er faldet til ro med familie og karriere, men så modtager Ennis et postkort fra Jack, som er på vej til Wyoming fra Texas. Ennis venter i spænding på at gense sin gamle ven, og da de to endelig mødes, står det klart i samme øjeblik, at tiden kun har gjort deres kærlighed stærkere.

Som årene går, kæmper Ennis og Jack for at holde fast i hinanden samtidig med, at de prøver at opretholder deres facade om et normalt liv med familie og job. De mødes et par gange om året under påskud om at være fiskekammerater.

Ennis' ægteskab kan dog ikke holde til de usagte, men ulykkelige omstændigheder, og Jack søger andre græsgange i frustration over Ennis' manglende mod til at tage skridtet fuldt ud, og erkende sin sande natur.

Lang... meget lang

"Brokeback Mountain" er instrueret af instruktøren Ang Lee, der tidligere har stået bag anmelderroste og prisvindende film som "Tiger på Spring, Drage i Skjul", "Fornuft og Følelser", "The Ice Storm" og "The Hulk".

Jeg vil bekrive "Brokeback Mountain" som en skildring af teenageproblemer skildret i cowboy-miljøet i Texas i 60'erne, midt i en "No Stress"-stemning.

Pulsslaget findes knap nok i denne film, og deres tid som fårehyrder på "Brokeback" minder lidt om en "No Stress"-cd med billeder. Muligvis er det godt, hvis man lider af søvnløshed. Der er masser af flotte naturbilleder, blid akustisk guitarspil, og ikke mindst, en masse får!

Igennem de 20 år vi følger de to cowboys formår de ikke at tage en endelig beslutning om deres liv, og de virker nærmest mere frustrerede og forvirrede til sidst, end de gjorde i starten af filmen.

Dog skildrer filmen cowboy-miljøet som det var (og stadig er) i landsbyerne i Wyoming og Texas. Det er en tankevækkende, men også ret trøstesløs, indsigt vi får i det miljø, og deres syn på homoseksualitet.

Hvis man interesserer sig for samfundsproblemer, kan man muligvis synes "Brokeback Mountian" er en interessant og debatskabende film, men hvis man hælder lidt mere til, at film skal være underholdning og actionpacked, er "Brokeback Mountain" ikke en film, der er værd at betale de 70 kroner for!

"Brokeback Mountain" får en stjerne, for det var alligevel en historie, man kunne følge med i, og til tider føle sig berørt af.

Og en stjerne for de to hovedrolleindehavere Heath Ledger og Jake Gyllenhaal, som begge gør det godt, og er ret lækre!

"Brokeback Mountain" har premiere den 25. december 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt