Aniston

Bree Tanners korte liv efter døden

Stephenie Meyers sidefortælling til Twilight

7 ud af 6 stjerner
"Bree Tanners korte liv efter døden" er en rigtig god og tro opfølger til den øvrige Twilight-saga, hvis du er en vampyr-hungrende Stephenie Meyer-fan.
Bree Tanners korte liv efter døden
Stephenie Meyers Tusmørke-bøger har solgt over 230.000 eksemplarer i Danmark og 100 mio. på verdensplan. Og nu har hun gjort det igen.

"Bree Tanners korte liv efter døden" er en sidehistorie til resten af sagaen, og den udkom i lille Danmark simultant med den amerikanske udgave.      

Historien i 'Bree Tanners korte liv efter døden" er en decideret parallelhistorie til "Twilight" med nogle af de karakterer, vi allerede kender fra andre steder i bøgerne, og den foregår således samtidigt med dele af den historie, som vi følger i sagaen tredje bind "Eclipse". 

Bree i hovedrollen

I bogen følger vi den unge vampyr Bree Tanner i den sidste uge af hendes liv, mens Victorias flok forbereder sig til angrebet på Cullen-klanen.

Bree er en del af den flok, som Victoria og Riley vil sende ud for at slå Bella ihjel for på den måde at få hævn over Edward. Og vi kender allerede den unge vampyr som en lille birolle i "Eclipse".

Denne gang har hun bare hovedrollen i stedet.

Overlevelse blandt nyfødte

Bree Tanner kan knap nok huske, hvordan hendes liv var, før hun blev vampyr.

I stedet er stort set hvert øjeblik af hendes nye liv opfyldt af en umættelig tørst efter blod. Og når hun ikke er optaget af jagt, kræver det alle de nye og skærpede sanser samt kræfter at overleve i flokken af nyfødte vampyrer, der mere eller mindre alle sammen bare vil se blod eller slås indbyrdes.

Da Bree finder en uventet ven i den få måneder ældre vampyr, Diego, opdager de, at de kun er brikker i et dødsensfarligt spil, som er udtænkt af deres mystiske skaber Victoria med hjælp fra håndlangeren Riley.

Men hvordan slipper man væk og af sted med dobbeltspil, når man slet ikke kender reglerne?

Verden set med vampyrens røde øjne
Stephenie Meyers nyeste skud på stammen er en underholdende historie, der er tro mod resten af serien.

Den er således bestemt en læsning værd, hvis man i forvejen er glad for Twilight-universet og, som jeg, har været ked af, at historien om Bella og Cullen-klanen foreløbigt er fortalt.

Det er desuden interessant at se verden med en vampyrs øjne og at se de velkendte figurer fra en ny vinkel.

Dog har historien om Bree karakter som en bihistorie, og den har på den måde ikke samme tyngde som de øvrige historier. Men den er bestemt god underholdning!

    

"Bree Tanners korte liv efter døden" er skrevet af Stephenie Meyer og udgivet af Carlsen til vejl. udsalgspris på 199,95 kr. Findes også som lydbog.
ANNONCE
Del

Seneste nyt