Aniston

Botox, vejen til evig ungdom. Eller?

Mange kvinder får indsprøjtninger for at se yngre ud

"Botox, naturens vidundermiddel. Vidundermidlet, evig-ungdom's stikket, og hudopstrammer" - kært barn har mange navne. Det er selvfølgelig botox behandling, der er tale om. Alle kender midlet, mange bruger det, men hvor mange ved hvad det egentlig er? Gør du?
Botox, vejen til evig ungdom. Eller?
Jeg så et program i TV til kvindernes kampdag, tre kvinder var inde og fortælle om deres behandlinger, og det fik mig til at tænke: "Botox? Hvad er det egentlig?" Når man spørger ud i et åbent forum på nettet, vil jeg få svaret "Botox er no go" og "Det er medicin, man bruger mod spasmer" men hvad er det ellers?

I gamle dage kunne man risikere at lide af botulisme, også kaldet pølseforgiftning efter at have spist dårlig konserveret kød. Mellem 1899-1949 var dødeligheden helt oppe på 60 % i tilfælde af botulisme.

Botox, eller boulinium toksin, som er den kemiske betegnelse, er verdens farligste, naturligt fremkomne gift, et gram er nok til at slå 60 millioner mennesker ihjel, heldigvis er det et meget ustabilt stof, som skal indtages oralt for at man kommer i farezonen.

Udover at være et giftstof, er botox som mange ved, også et medicinsk stof. I 1950'erne opdagede man, at en meget lille indsprøjtning ind i musklerne går ind og standser nervesystemets signaler til musklerne, og man kunne på den måde forhindre spasmer. En sådan indsprøjtning virker normalt fire til seks måneder.

Det er desuden påstået, at botox er brugt i krigsøjemed, og der er da også lidt rygter om, at CIA i 1961 skulle have planlagt et attentat mod Fidel Castro. De skulle efter sigende have puttet botox i en mængde cigarer af hans yndlingsmærke. De fik aldrig brugt cigarerne, men da de testede dem flere år efter, var stoffet stadig aktivt.

Det giver stof til eftertanke næste gang, man ikke er helt tilfreds med sine smilerynker.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce