Aniston

Boligsøgning

Et fuldtidsjob

Jeg så i et tv-program, at omkring 55.000 har søgt ind på en videregående uddannelse i år, og heraf har Syddanske Universitet i Odense modtaget næsten 8000 ansøgninger. Af de optagne vil jeg gætte på, at mange hverken har en lejlighed eller et værelse i Odense, hvilket vil sige, at de ikke har noget sted at bo overhovedet. Jeg er én af dem.
ANNONCE
Boligsøgning
Jeg har søgt lejligheder med min søster siden midten af juni, længe før de fleste fik at vide om de overhovedet var kommet ind. Men det var stadig umuligt. Jeg har ellers altid hørt, at Odense ikke skulle være det værste sted at søge lejlighed - men besværligt, det er det.

Vi har brugt flere hundrede kroner på
Flere af boligsiderne koster et par hundrede kroner for et begrænset medlemskab, men de har ingen lejligheder, og de kommer heller ikke. Siderne er døde. Jeg vil ikke nævne navne, men vil i stedet anbefale at du finder sider, der virker seriøse og benyttede.

Økonomien skal også gerne kunne bære det hele, og vi har måske endda flottet os lidt, hvad det angår, og søger lejligheder, selvom de er et par hundrede kroner dyrere end vores loft. Vi er ikke vildt kræsne, hvad vores kommende bolig angår, men kræver dog en vis standart uden at være urealistiske.

Jeg mener, hvem gider bo i en oldgammel 3-værelses på 46 kvadratmeter med sin søster? Så tætte er vi alligevel ikke, vel? Og hvem vil betale næsten 6000 kr. i måneden for en mini-lejlighed der ligger langt pokker i vold udenfor byen? Og hvorfor er der nogle udlejere, der ved perfekte boliger konsekvent kræver, at man er enlig mor (Mange af de lejligheder står endnu på boligsiderne og har været der længe. Åbenbart er der ikke så mange enlige mødre, der har brug for en ny lejlighed)?
ANNONCE
Boligsøgning
Jeg havde endda forbindelser til en udlejer, der forsøgte at finde noget brugbart til os. Men pludselig tog han på ferie, så det håb blev knust så eftertrykkeligt (indtil vi opdagede, at ferien ikke ville vare så længe). Så nu håber vi igen. Forbindelser, forbindelser, forbindelser, brug dem.

Dog skal man passe på enkelte udlejere, der da vist også er kommet på black-lister flere steder. De narrer penge fra folk, gerne mange hvis det er muligt for dem.

Ak ja, jeg burde slet ikke brokke mig over min boligsituation. For jeg er en af de heldige. Odense Uni har boliggaranti, så hvis du ikke finder et sted at bo inden studiestart, kan du få et lille værelse at bo i midlertidigt. Det er dog ikke ligefrem mit højeste ønske at skulle flytte rundt under studiet, især ikke i den første tid.

Så jeg leder ivrigt videre og håber, at jeg indenfor den næste måned finder en lejlighed, der ikke allerede er blevet snuppet foran snotten på mig (ligesom alle de andre er blevet). Hvis alt mislykkes må jeg jo slå et telt op ved Universitetets hovedindgang og bo der de næste fem år.
ANNONCE
Del

Seneste nyt