Aniston

Børneopdragelse

Tendensen i dag peger i retningen af at der lægges et større ansvar ud på instititionerne

Børneopdragelse er ikke som børneopdragelse altid har været. Den respekt der herskede omkring forældrene for få år tilbge, er minimal i dag. Grundene kan være mange, men mon ikke forældrenes resignation overfor børnene har en del af forklaringen?
ANNONCE
Børneopdragelse
Så snart der er optræk til en konfrontation med børnene, bakker mange forældre ud, og finder den nemmeste løsning på det givne problem, hvilket ofte er en eftergivelse overfor de krav, som børnene har stillet. Med andre ord, så belønnes børnene for at være ulydige - og så har vi skruen uden ende!

I mit daglige arbejde som Klubassistent i en fritidsklub ser jeg utallige eksempler på børn, der bliver belønnet for at være ulydige. Nu er jeg jo omfattet af en tavshedspligt, så derfor kan jeg af indlysende årsager ikke komme med konkrete eksempler, men tendensen er klar.

De ulydige børn bliver flere og flere, og mere og mere dominerende i institutionerne. Dette medfører jo også, at de lydige børn bliver trukket med på en bølge, som de burde holde sig fra. Hvor er den naturlige respekt der burde herske om et ældre in
Det spørgsmål stiller jeg ofte mig selv, og er hver gang kommet frem til, at svaret må ligge hos nutidens forældre. Forældre der ikke magter opgaven med job og børn. Jamen hvis man ikke kan magte den opgave det er, at sætte børn i verdenen, så lad dog være!

Måske kan en slags tvangsterilisation komme på tale en dag - eller et forældrekørekort. På den måde kan man vel opfange mange af de forældre, der ikke kan klare den opgave. Jeg ved godt, at denne holdning er meget radikal, men hvordan løser man ellers problemet med adfærdsvanskelige børn og unge?

Du skal kontrolleres i hoved og røv, for at få lov til at køre bil, men (næsten) alle kan føde børn. Jeg erindrer en sag om en multihandikappet kvinde, hvis højeste ønske var at få et barn. Hendes i øvrigt helt normale mand, var med på ideen, men hvad er det for et liv de byder barnet i fremtiden?

Barnets mor ville i denne situation være reduceret til en lallende og savlende genstand i et hjørne af huset, uden mulighed for, at kommunikere på normal vis med sit barn! Opdragelsesspørgsmålet ville så falde hen på faderen, som i øvrigt har nok i at tørre savl op efter sin kone...

Hvor er opdragelsesfaktoren henne i denne situation? En del af en ordentlig opdragelse, er vel også konsekvens og handling. Ungen skal vide, når der laves lort i den, så medfører det konsekvens. Allerede i en tidlig alder skal handlinger resultere i en konsekvens af en art. Det være sig god eller dårlig.

Nu vil jeg så stille spørgsmålet til DIG som fremtidig forældre i Danmark. Hvordan skal dine fremtidige børn opdrages?
ANNONCE
Del

Seneste nyt