Aniston

Body Effex

Ny roman om at være til piger

8 ud af 6 stjerner
"Body Effex" er en roman om at finde sig selv, blandt andet gennem sin seksualitet. En roman om at acceptere sig selv, verden og om fremtidsdrømme og kærlighed.
Body Effex
Ursula går i 10. klasse. Hun vil være make-up-artist og samarbejder meget med bedste-veninden Nadia. En dag går det op for Ursula, at hun er forelsket i Nadia, og at hun har været det længe. I en periode ses Ursula og Nadia ikke, fordi det gør for ondt på Ursula at høre om Victor, Nadias nye kæreste.

I den periode, er der meget der ændrer sig. Cecilie dukker op, spændende Cecilie, der siger "lesbisk" uden at fortrække en mine - men er hun til piger eller drenge? Og hvordan går det mellem Nadia og Victor?

Sideløbende med dette løber der en angstpræget overfaldshistorie både i medierne og i Ursulas indre.

Til årets Body-Paint-Konkurrence i London kulminerer både romanen og Ursulas liv på både make-up- og kærlighedsfronten.

Stærk roman
"Body Effex" er en stærk roman. Den giver et knivskarpt portræt af Ursula, hendes tanker, ønsker, håb og forelskelse. Samtidig tegner den hendes forhold til veninden Nadia og måske-lesbiske-Cecilie rigtig fint, så alle personerne lever.

Det er en ærlig, ligefrem og modig bog. Der er direkte og detaljerede beskrivelser af sex, og det er godt. Selvom vi er et oplyst land, er der brug for litteratur, der rammer unge og viser dem livet direkte.

Samtidig er romanen tabu-nedbrydende, fordi den beskriver sex og kærlighed mellem piger som værende naturligt på samme måde, som efterhånden mange ungdomsromaner beskriver sex mellem drenge og piger.

"Body Effex" er ikke kun en bog for lesbiske, bestemt ikke. Godt nok forelsker Ursula sig i piger, men kærlighed er kærlighed uanset køn, og heteroseksuelle vil sagtens kunne genkende sig selv i Ursulas følelser. Desuden handler romanen også om at finde sig selv, at ville være make-up-artist og at være ung generelt.

Romanen er skrevet fra Usulas synsvinkel. Det giver flere sprogligt interessante beskrivelser, for eksempel denne: "Jakken er stadig våd og iskold a la druknet mus møder opløst makeupartist." (s. 9), der tydeligvis er en Ursula-tanke, hvilket er med til at karakterisere Ursula så stærkt.

"Body Effex" er en spændende roman med et godt, flersporet plot, hvor alle linier bliver samlet til slut (dog med mulighed for en fortsættelse af romanen). Er man en øvet læser, har man dog ret tidligt regnet plottet ud, og det er derfor "Body Effex" ikke får den sidste point-pote.

Bente Clod har tidligere udgivet ungdomstrilogien "Englekraft", "I vilden sky" og "Himmelfald" om Taber-Tilde, der vil op af sumpen og synge.

Aniston.dk anbefaler dig at læse "Body Effex", hvis du kan lide realistiske ungdomsbøger om kærlighed, sex og drømme.

Tak til Høst og Søn for venlig fremsendelse af anmeldereksemplar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt