Aniston

Bodies udstilling i København

Fremragende koncept, der flytter den almene viden om anatomi et skridt videre

Forestil dig rigtige mennesker, uden hud og hår, men alt det indenunder; Muskler, nerver, kød, indvolde og hvad der ellers findes derinde, og du er godt på vej til at have et indre blik af udstillingen "Bodies", der kører frem til 30. december 2008 på H.C. Andersens Slottet.
ANNONCE
Bodies udstilling i København
Hvor kommer de udstillede præparater fra, og hvordan er de blevet forarbejdet?

"Alle kroppe og organer kommer fra mennesker, som har valgt at donere deres krop til lægevidenskaben med henblik på nærmere undersøgelse og undervisning.

De er blevet præserveret ved hjælp af en metode kaldet plastination. Med denne metode fjerner man først vævsvæske ved at sænke præparatet ned i acetone. Derefter fjernes også acetonen i et vacuumkammer.

På dette trin i processen, der kaldes imprægnering, fyldes der nu flydende silikonegummi i de huller i vævet, der før var fyldt med acetone. Det sidste trin i processen er hærdningen, hvor silikonegummiet behandles med en katalysator, der gør det hårdt.

Det færdige produkt er et praktisk gummipræparat, der kan undersøges uden risiko for, at det nedbrydes som følge af det naturlige forfald, der ellers ville have gjort det uegnet til undersøgelse eller offentlig udstilling." Siger Dr. Roy Glover, Professor i anatomi.
ANNONCE
Bodies udstilling i København
Udstillingen kører frem til 30. december 2008 og er allerede godt besøgt. Mange af de besøgende fortæller, at den viden, de har fået i forbindelse med udstillingen, har givet dem en større forståelse af deres egen krop.

Andre hævder, at de har fået ny respekt for livet og lyst til at fokusere mere på forebyggelse og passe bedre på dem selv og deres krop. Sagt med forfatteren og filosoffen John Congers ord, som også går igen på udstillingen: "Uden kroppen er det umuligt at få indsigt i det højere selv.'

På udstillingen vil det være muligt at undersøge den menneskelige anatomi helt ned i mindste detalje; Nervesystemet, muskulaturen, skelettet, urinvejene og meget meget mere.

Det skræmmende er dog at tænke på, at det er rigtige mennesker og ikke bare skulpturer, der står og ligger rundt omkring.

Vil du ind og se udstillingen kan du finde mere information på:
www.bodiescopenhagen.dk

Og købe billet her:
www.billetnet.dk
ANNONCE
Bodies udstilling i København
Del

Seneste nyt

Annonce