Aniston

Bo Diddley

En af verdens største guitarister er død

Musikverdenen blev en levende legende mindre, da Bo Diddley døde i går, 79 år gammel i sit hjem i Archer, Florida U.S.A. Dødsårsagen var et hjertestop.
Bo Diddley
Det er blevet sagt om Bo Diddley, at han var en af mændene, som transformerede Blues til Rock. Sandt er det ihvertfald, at han var en af sidste århundredes største guitarister.

Han har som ingen andre inspireret vor tids musik-ikoner og tilføjet elementer, som man i dag slet ikke kunne forestille sig at væe foruden, og som i den grad er indkorporeret i nutidig musik.

Han har sat sit præg på så forskellige bands som Elvis Presley, Eric Clapton, Rolling Stones og The Clash.

En af de ting, som han blandt andet er kendt for er "Bo Doddley beat". Det går i al sin enkelhed ud på at klappe på arme, ben, bryst og kinder, alt imens man nynner en rytme. Et af de steder, man ofte kan se det. er hos Street-peformers. Hans kendemærke har siden hans unge år været noget så usædvanligt som en firkantet Gretsch-guitar.

Bo Diddley var også en af de første amerikanske musikere, som havde kvinder med i sit band. Samt den første til at lave et plade-studie i sit eget hjem. Listen over måder og ting som Bo Diddley var foregangsmand i er endeløs. Og priserne og udnævneldserne han modtog gennem sit liv er mindst lige så lang, vi nævner et par af dem.

Fakta
  • Født den 30. december 1928 i Comb, Missisipi U.S.A, og navngivet Ella Otha Bates.
  • Forsøgte sig som ung som bokser, og arbejdede som tømrer og mekaniker, samtidig med at han spillede på gader og stræder med sit band som hed Hipster.
  • Tager i 1951 navnet Bo Diddley, som er afro-amerikansk slang for "Nothing at all".
ANNONCE
Bo Diddley
  • Udgiver i 1955 sin første single med nummeret I'm a man, som landede på Rn'B chartens førsteplads.
  • Arbejder i New Mexico som politibetjent, mens han samtidig spiller og giver koncerten verden over.
  • 1987 bliver han optaget i Rock'n Roll's Hall of Fame.
  • 1998 får han en Grammy for A lifelong archiement.

  • Bo Diddley holdt aldrig op med at spille. Lige indtil han 17. maj 2008, hvor han midt under en koncert i Nebraska blev ramt af en blodprop, som gjorde ham lam i venstre side, gav han koncerter.

    R.I.P.

    Læs meget mere om legenden på Bo Diddley.com
ANNONCE
Bo Diddley
&feature=related
Del

Seneste nyt

Annonce