Aniston

Black Swan

Gennem Tchaikovskys "Svanesøen" ser man selve meningen med filmen.

10 ud af 6 stjerner
Black Swan
Det er efterhånden en sjældenhed, at jeg tages med storm i biografen, men denne gang skal det siges, at jeg virkelig var imponeret.

I "Black Swan" tages vi ind i ballettens verden, og møder Nina (Natalie Portman), som er en følsom, hårdtarbejdende danser.

Hun tilbydes rollen som Svanedronningen i Tchaikovsky's "Svanesøen", af den anerkendte instruktør Thomas Leroy (Vincent Cassel), og herefter tager historien en drejning.

Sorte og hvide svaner
Det er en anderledes opsætning af denne kendte ballet, i den forstand, at både den hvide og sorte svane skal spilles af den samme person.

Thomas gør det klart fra starten, at han ikke er i den mindste tvivl, når det gælder Nina's evner til at spille den hvide svane, og sender hende således på en rejse ind i sig selv, hvor den sorte må og skal findes.

Forbi det skrøbelige
Presset hviler på hende, da hun møder den livlige og mere løs- slupne danser Lily (Mila Kunis), og hun opdager, at der findes en anden Nina: En nådesløs og fjendtlig tvilling, der viser sig i blandt de folk, hun opgås - herunder Lily.
ANNONCE
Black Swan
Vi bliver her vidne til en transformation på flere niveauer.

Først i form af rollen som svanedronningen, men også i form af en fysisk forvandling, der finder sted i hendes vrangforestillinger, idet hun langsomt tager form af dette smukke dyr.

Black Swan er en psykologisk thriller, der SKAL ses, og inden jeg røber for meget, vil jeg slutte denne anmeldelse, og lade resten af filmen imponere de mennesker, der beslutter sig for at se den.

Fuldstændig fantastisk!

"Black Swan" har premiere den 20. januar - 2011
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE