Aniston

Biutiful

Vi skal alle dø ...

8 ud af 6 stjerner
Biutiful
Sørgelige film tager ofte kegler, når Oscar-nomineringerne skal listes.

"Biutiful" er endnu en af slagsen.

"Biutiful" er dog ikke bare lidt sørgelig. Den er faktisk meget meget sørgelig.

Når døden indhenter en
"Biutiful" er nemlig historien om en mand i frit fald.

Uxbal, som er filmens hovedperson, spillet af Javier Bardem, er en af de få overlevende fra den mørke verden, der gemmer sig under det ellers moderne og glitrende Barcelona.

Da han opdager, at døden haler ind på ham med alt for hastige skridt, forsøger Uxbal at redde tilværelsen for sine to børn, genfinde kærligheden til sin kone og forlige sig med sit liv.

Men tiden er ikke hans eneste fjende - det er hans eget liv blandt andet også. Han har ganske enkelt for mange steder, hvor han kan og må bede om tilgivelse.

Et gråt og sørgeligt liv
"Biutiful" er en sørgelig film, der minder os om, at vi alle skal dø. Men hvad vil og kan vi opnå og gøre for andre, inden dette sker?

Uxbal vil bare sikre sin børn, inden han skal dø, og så forsøger han ellers at gøre det rette. For mon det er hans egen skyld, at han pludseligt kun har et par måneder tilbage at leve i? Er det karma, der bider ham i numsen? Who knows ...

"Biutiful" er på ingen måde nogen særligt smukt film. Alt er gråt og sørgeligt, men det er Uxbal og hans nærmestes liv jo for så vidt også.

Og så er den på ingen måde særlig rar. Ikke noget feel-good at spore nogen steder. Men den er medrivende og virkeligt dybt skildret.

"Biutiful" byder desuden på fantastisk og dybfølt skuespil og dygtig instruktion.

Filmen er da også lavet af Oscar®-nominerede Alejandro González Iñárritu ("Amores Perros", "21 Grams" og "Babel"), der er blandt verdens mest respekterede filmskabere. Herudover gør den Oscar®-vindende skuespiller Javier Bardem virkeligt meget for "Biutiful".

"Biutiful" er udkommet på dvd en 26. april 2011

Foto: Nordisk Film A/S
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce