Aniston

Bimi: Ny super sund grøntsagshybrid

Og vi giver dig et bud på en lækker opskrift med den nye grøntsag

Vi ved allesammen, at vi skal huske at spise vores grøntsager. Det er godt, det er sundt, og det er faktisk også ret lækkert. Men sommetider lidt ensformigt. For det er ret sjældent, man hører om en ny grøntsag, ikke? 

Well, det bliver der lavet om på nu. Til sommer kan du nemlig opleve den nye såkaldte superfood, som er en 2-i-1 grøntsag fuld af smag, næring og utallige tilberedningsmuligheder. Grøntsagen kaldes Bimi og er en hybrid mellem broccoli og kinesisk grønkål. Bimi stammer fra Japan, hvor den blev udviklet ved hjælp af klassiske planteavlsteknikker, og tanken bag var at opdrætte en mere aromatisk kål-type. Ved at kombinere broccoli og kinesisk grønkål skabte man så en sød og delikat kål-type med en god tekstur. 

Hvad er det, der gør Bimi speciel?

I disse tider, hvor vi går meget op i at mindske madspild, er Bimi en kærkommen grøntsag. Bimi er nemlig en såkaldt "no-waste" grøntsag, som betyder, at du kan spise hele grøntsagen på grund af dens saftighed og sødme. Smag og tekstur minder nemlig mere om asparges end traditionel broccoli. 

Og så er den selvfølgelig super sund. En portion på 100g opfylder dit daglige behov for vitamin C, og Bimi er derudover fyldt med vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og calcium. Derudover er den også rigtig kalorielet, hvis du går op i den slags.

Hvordan spiser man den?

Bimi har et hav af forskellige anvendelsesmuligheder - spis dem rå, blancher dem, kog, rør, damp, steg eller put dem i mikrobølgeovnen. Hvis du stadig synes, denne nye grønne sag virker en smule uoverskuelig at kokkerere, så har vi heldigvis her et bud på en lækker opskrift: Farverig Bimi-salat med appelsin, rødbeder, hasselnød og chili vinaigrette.

Opskrift:

Vinaigrette

1 spsk. olivenolie

1 spsk. rødvinseddike

1 rød chili, finhakket

2 spsk. rødbedesaft

Revet skal fra en appelsin (før du skræller den)

En knivspids havsalt

Salat

300g Bimi (to spsk. olivenolie, hvis du vil stege den)

2 kogte rødbeder

2 appelsiner, skrællet og skåret i skiver

En håndfuld ristede hasselnødder, groft hakket

Sådan gør du

Bland rødbedesaften med revet skal fra appelsin, olivenolie, hvidløg, chili, rødvinseddike og salt sammen for at lave din vinaigrette.

Skær rødbederne i kiler, steg Bimi, skræl appelsiner og skær i skiver. Læg rødbeder, appelsiner og Bimi på en tallerken, drys med dressingen og top det med de hakkede hasselnødder.

ANNONCE
Bimi: Ny super sund grøntsagshybrid
Del

Seneste nyt

Annonce