Aniston

Bermudatrekanten

Var det en ufo?

En trekant fyldt med mysterier - mærkelige forsvindinger, ufoer og alverdens mystiske hændelser. Er dette område en port til en anden dimension, eller ligger det sunkne Atlantis på bunden? Kan der mon være en naturlig forklaring?
Bermudatrekanten
Området ligger mellem øen, Bermuda, Puerto Rico og Floridas kyst. Den første forsvinding skete i marts 1918, hvor et stort sejlskib forsvandt sporløst. Man har stadig ikke fundet nogen vragrester. I 1963 forsvandt en tanker, og i 1980 forsvandt en anden tanker ved navn S. S. Poet.

Den mest berømte forsvinding er dog de fem fly, som i 1945 var på en rutinemæssig prøve, men som pludselig kom i vanskeligheder. Flyene var faret vild, og da radiokontakten med fastlandet forsvandt, blev der sendt eftersøgningsfly ud for at finde dem. Et af disse fly forsvandt imidlertid også.

Mange konspirations-teorier

Konspirations-teorierne er mange, og den ene er mere fantastisk end den anden. Nogle tror, at væsner fra andre dimensioner bruger trekanten, når de rejser til Jorden, og nogle tror, at disse væsner kommer for at kidnappe mennesker.

En anden og lige så fantastisk teori er, at Atlantis ligger på bunden i netop denne trekant, og at der sendes mærkelige signaler fra Atlantis. For at gøre det mere sandsynligt hævder nogle, at folket fra Atlantis må have været så veludviklet, at de havde udviklet moderne teknologi og atomkraft, og at signalerne stammer fra disses magnetiske forstyrrelser.

Men kan der mon ikke være en naturlig forklaring?

Kompasnålen viser den forkerte vej

Der er faktiske mange naturlige ting, der kan forklare hændelserne i Bermuda Trekanten. Først og fremmest skal man som navigatør huske på, at Bermuda Trekanten er et af de to områder på Jorden, hvor kompasnålen peger mod Arktis i stedet for Nordpolen.
ANNONCE
Bermudatrekanten
Når man rejser rundt om Jorden kan kompasvariationen være helt op til 20 grader, men det er ganske naturligt og har intet med det forsvundne Atlantis at gøre.

Derudover er der i Bermuda Trekanten et meget spændende miljø fyldt med farlige rev og klippeskær. Voldsomme, lokale storme kan udvikle sig ud af den blå luft, og sker der en ulykke, kan den kraftige og meget turbulente Golfstrøm fjerne sporene.

Faktisk er der også en faktor i luften, som mange glemmer. Ligesom i havet findes der en stærk luftstrøm, som er mange gange stærkere end Golfstrømmen, og er et fly uheldigt at komme forkert ind i denne strøm, kan det blive smadret til ingenting.

Desuden skal man huske på, at området er et meget travlt område med ekstra meget sø- og luftfart.

Jo mere trafik, jo flere uheld. Herudover er det de færreste, der kender området godt nok og ved præcis hvor, man skal passe mest på. Men faktisk sker der ikke mange flere ulykker i Bermuda trekanten end andre steder på Jorden.

En forsikringssvindel

Meget peger også på, at nogle forsvindinger ikke er helt så mystiske endda. For eksempel tyder det på, at sagen om S. S. Poet var en forsikringssvindel.

Skibet forsvandt den 25. oktober 1980, men firmaet, der ejede skibet, slog først alarm i november; og først den 6. november 1980 blev redningsfartøjer sendt ud. Så, der gik næsten 14 dage, inden man prøvede på at redde besætningen. I løbet af disse 14. dage havde Golfstrømmen utvivlsomt fjernet alle vragrester.

Tankeren, der forsvandt i 1963, var også en type tanker, der var kendt for at have problemer med skroget, men man ved stadig ikke, hvad der skete med det første skib samt de fem fly og redningsholdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce