Aniston

Bag med børn i påskeferien

Nemme og lækre linser med marcipancreme - og meget mere ...

Påsketid er familietid, og derfor er det også ofte anledning til at hygge med helt specielle oplevelser sammen.

Men er vejret ikke til at være udenfor, så kan man jo passende finde mel, æg og piskeriset frem og bage med selv de mindste i familien.

De fleste børn elsker at bage, og resultatet er ofte både glade børn og dejlig kage til eftermiddagskaffen eller påskehyggen med familie og venner.

Mulighederne er mange. Men nedenfor er en nem opskrift på virkeligt lækre linser med marcipancreme og bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker.

Opskrift på linser med marcipancreme
(10 stk)
Ingredienser:

Til mørdejen skal du bruge:
1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelmel
150 g flormelis

400 g hvedemel
300 g koldt smør i tern
4 æggeblommer str. M/L


Til linsefyldet skal du bruge:
4 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
100 g revet marcipan
ANNONCE
At bage med børn er virkelig hyggeligt. Specielt med de helt rette ingredienser. - Bag med børn i påskeferien At bage med børn er virkelig hyggeligt. Specielt med de helt rette ingredienser.
Sådan laver du mørdejen:
Bland mandelmel, sigtet flormelis og hvedemel i en skål. Smuldr smør i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer, og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter. 

Det er vigtigt, at dejen kommer i køleskabet, når den er samlet, fordi den ellers kan være meget svær at rulle ud.

Mens I venter på dejen, kan I passende forberede fyldet ...

Sådan laver du fyldet:
Hæld mælk i en skål. Pisk dernæst den bagestabile kagecrme i mælken med et piskerid. Rør den revne marcipan i cremen med en ske, og sæt den i køleskabet i 20 minutter. Cremen bliver hurtigt meget fast og nem at arbejde med.
ANNONCE
Kagecremen er så nem at lave, at selv et barn kan være med. - Bag med børn i påskeferien Kagecremen er så nem at lave, at selv et barn kan være med.
Bagestabil KageCreme fra Dr. Oetker bliver lynhurtigt til lækker kagecreme, der er nem at arbejde med. - Bag med børn i påskeferien Bagestabil KageCreme fra Dr. Oetker bliver lynhurtigt til lækker kagecreme, der er nem at arbejde med.
Se! Den kan selv stå! - Bag med børn i påskeferien Se! Den kan selv stå!
Tænd nu ovnen på 180 grader traditionel varme, og smør linseforme eller muffinforme.

Rul halvdelen af mørdejen ud på et bord drysset med mel, til det har en tykkelse på cirka 4 mm. Udstik 10 cirkler (Ø 12 cm). Tryk cirklerne forsigtigt ned i forme, og fjern overskydende dej. Læg en stor skefuld marcipancreme i hver linse. Hvis det er svært at fordele cremen, så brug en ske, der har været dyppet i vand, til at glatte og fordele cremen med.

Rul resten af dejen ud på et bord drysset med mel, og udstik yderligere 10 cirkler, og brug dem som låg på linserne. Tryk sidderne godt ned hele vejen rundt, så linserne slutter tæt.

Bag nu linserne i ovnen 25-30 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde.

Afkøl linserne i formene, inden de vendes ud.

Og opbevar de færdige linser i en tætlukkende beholder.


Se flere gode opskrifter til lækkert bagværk på næste side ...
ANNONCE
Hvis du ikke ejer linseforme, så kan muffinforme også bruges - bare de er lidt hårde. - Bag med børn i påskeferien Hvis du ikke ejer linseforme, så kan muffinforme også bruges - bare de er lidt hårde.
Uhm ... Lune linser er bare sagen! - Bag med børn i påskeferien Uhm ... Lune linser er bare sagen!
Bagekittet fra Dr. Oetker, som du kan vinde til en hyggelig bagedag. - Bag med børn i påskeferien Bagekittet fra Dr. Oetker, som du kan vinde til en hyggelig bagedag.
*** VIND ET OVERDÅDIGT BAGEKIT FRA DR. OETKER ***
Vil du også bage med dine små? Så har du nu mulighed for at vinde et overdådigt bagekit med alt til den helt store bagedag fra Dr. Oetker.

Kittet indeholder mange af de virkeligt gode, velsmagende og nemme produkter fra Dr. Oetker samt børnevenligt køkkengrej til de små.

Svar blot på nedenstående spørgsmål inden den 5. april 2013, så deltager du i lodtrækningen.


Vinderen får direkte besked! 
ANNONCE
Del

Seneste nyt