Aniston

Avocadoerne kommer

Chilenerne vil udfordre fedtforskrækkede danskere

Vi danskere er verdensmestre i at tjekke varedeklarationer. Vi går op i sundhed, diskuterer detox, fødevarekvalitet, fedme og kostråd. Men nu skal vi prøve noget nyt.

Avocadoerne kommer
Nu melder de chilenske Hass avocadoavlere sig på banen med en udfordring til danske forbrugere: Vi skal droppe fedtfobierne, vælge de naturlige fødevarer til og lære at kende forskel på det gode og det dårlige fedt. Med andre ord skal vi stifte bedre bekendtskab med en af naturens mest vidunderlige og undervurderede frugter, nemlig avocadoen

Det er første gang, at den chilenske Hass Avocado Association (CHAA) henvender sig med en kampagne direkte rettet mod de danske forbrugere. Og det sker med viden, som er oparbejdet gennem årtiers dyrkning af Hass avocadoer i det chilenske højland, opskrifter på nye, lækre retter med avocadoer og kampagner i landets supermarkeder.

En holdningsændring
Målet med den chilenske charmeoffensiv er at overbevise danskerne om, at de skal vælge de naturlige, velsmagende og sunde fødevarekilder til i den daglige madlavning - frem for at tælle kalorier eller gå på virkningsløse slankekure.

"Med denne kampagne ønsker vi at komme helt tæt på de danske forbrugere og give dem ny viden om avocadoen, som er en groft undervurderet frugt i Danmark. Vi ønsker frem for alt at inspirere danskerne til at tænke mere i gode, nødvendige fedtkilder. Vi tager udgangspunkt i danskernes hverdag og giver en række spændende opskrifter og information om Hass Avocadoer', siger Adolfo Ochagavía, som er formand for den chilenske Hass Avocado Association.

Sund fornuft
Danskerne er stadigvæk i tvivl om, hvad der er gode og dårlige fedtkilder - og myterne om avocadoens fedtindhold får mange til at fravælge dem, når der skal købes ind til familien. Og det er blandt andet en misforståelse, som kampagnen vil forsøge at gøre op med.

"Alle danskere - børnefamilier, unge, enlige og ældre - kan have stor glæde af denne frugt i den daglige madlavning. Og her i efteråret og vintersæsonen kommer de allerbedste avocadoer altså fra Chile, som har højsæson i disse måneder.'

En stor familie
Avocadofrugten stammer fra Latinamerika. Her har man dyrket avocadoer i flere tusinde år. Man mener at kunne datere frugten mere end 10.000 år tilbage, hvor den oprindelige indianske befolkning kaldte avocado for "gudernes frugt" og tilbad dens fantastiske smag og evne til at øge velvære.
ANNONCE
Avocadoerne kommer
I dag findes mange forskellige avocadosorter med forskellige navne, smagsvarianter og form. Hass avocadoen har en ekstra god holdbarhed og er den eneste sort, som får et smukt violet-sort skind, når den modnes.

Naturens bedste vitaminboost
Avocadoer er sprængfyldt med energi. Og faktisk er listen over de vitaminer og mineraler, som du får med i købet ved at spise avocado, næsten uudtømmelig. Avocadoer indeholder nemlig 12 af de 13 vitaminer, som findes. Samtidig indeholder frugten folinsyre og mineraler så som magnesium, kobber, jern, calcium, kalium og mange flere. Et regelmæssigt indtag af avocado sørger desuden for, at man får alle de nødvendige amino- og fedtsyrer som kroppen har brug for, blandt andet de vigtige Omega 3 og 6 - og så indeholder frugten intet kolesterol. Avocadoer indeholder mere protein end komælk og er også en kilde til de sunde fibre.

Selvom avocado betegnes som en frugt, har den et meget højt fedtindhold. En almindelig avocado indeholder 30 gram fedt, men 20 af disse gram er de gode enkeltumættede fedtsyrer og består af især oliesyre, som er kendt for sin kolesterolnedsættende egenskab.

Så kort sagt: Elsk den lille frugt!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce