Aniston

At skifte sit navn

Modebilledet ændre sig, folk skifter deres sko, arbejde og frisure. Men at begynde at ændre sit navn, gør man det?

At skifte sit navn
Nogle skifter tøjstil, andre holdninger og flere undertøj hver dag. I dagens samfund går vi mange veje for at opnå et bedre udseende og omdømme. Men at skifte sit navn, det kan man da ikke!

Hvad siger man til sin veninde, hvis hun lige pludselig hedder noget andet? Hvis hun har skiftet navn, fordi hun syntes et andet lyder smukkere eller smartere. Den situation stod en af mine veninder i - hun anede ikke, hvad hun skulle tænke. Hun forstod ikke, hvorfor veninden fik lyst til at ændre noget så personligt som sit eget navn.

Vi bliver hver dag målt af vores omgivelser. På jobbet, studiet og når vi går på gaden falder fremmedes blikke på os, og bedømmer os. Vi bliver bedømt på vores tøjstil, frisure, gang, måden vi taler på og derfor også på vores navn. Det er alment kendt at et smukt eller unikt navn, åbner flere døre end et almindeligt eller kedeligt et. For eksempel hvis man befinder sig i et selskab, så vækker et navn som Magdalena von Schuben nok mere interesse end et navn som Leila Langhoved.

Det undrer nok heller ikke nogen, når jeg siger, at mange kendte skuespillere og sangerinder har taget et andet navn, hvor årsagen formodentligt har været, at de ville fremme deres egen karriere. Brigitte Bardot hed foreksempel tidligere Camille Javal, Whoopie Goldberg hed Karen Johnson og Elton John hed intet mindre end Reginald Kenneth Dwight.
ANNONCE
At skifte sit navn
Hvorfor et andet navn?

I dagens samfundet er der en tendens til, at vi ikke længere føler os knyttet til vores efternavn, som vi har i fællesskab med vores familie. Vi vælger derimod et navn, som ingen andre har. Et navn der udstråler in
Hvor langt vil vi gå for at komme længere op ad den sociale rangstige?

Når vi nu allerede har ofret vores tøjstil og vores krop via plastikoperationer for at forbedre vores identitet, skal vi nok også ofre vores navn. De udbredte reality serier i fjernsynet er blevet mere og mere populærer, og det er også blevet mere anerkendt at få lavet
Jeg ser denne udvikling som trist, men selvfølgelig er et navn blot et navn, og ikke en så drastisk identitetsforandring, som en skønhedsoperation er. Jeg ser blot mit navn som en stor del af min personlighed og hermed identitet. Identitet er selvfølgelig meget mere end et navn. Jeg synes blot , at der er en grænse for hvor meget, man skal rette sig efter nutidens billede af, hvad der er populært, og hvad der ikke er. Dit navn har du fået af dine forældre, da du blev født, det er en gave, som du ikke bare kan købe dig til ved en disk som så meget andet.

Hvis du alligevel overvejer navneforandring, skal du udfylde en blanket, som du så aflevere til Kirkeministeriet. Der er dog nogle regler for, hvilke navne du må vælge. For det første skal dit navn være godkendt som navn i Danmark, det skal være nemt at stave og det skal fremgå tydeligt, om der er tale om en dreng eller pige. Derudover må navnet ikke indeholde underlige tegn som eksempelvis @.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce