Aniston

At lægge pres på

"Hvad vil du så være, når du bliver stor?" - Et af livets store spørgsmål

Orker du heller ikke det tilbagevendende spørgsmål ved samtlige familie arrangementer: "Hvad vil du så være, når du bliver stor?". Et velkendt og - af mange - frygtet spørgsmål, der som regel altid dukker op ved

Allerede i en tidlig alder startes der med at spørge de små kære hoveder; for af en eller anden grund synes voksne, at de får nogle "åh så kære besvarelser", men jo ældre vi bliver, jo mere interessant finder de det også, og jo mere kommer vi unge i vildrede - for det er de færreste, der lynhurtigt finder lige deres niche og kan komme med det eksakte svar.

Mange bliver både stressede og frustrerede over det pres, de føler, der bliver lagt på dem. Man får en fornemmelse af, at man så sandelig burde vide, hvad man ønsker at beskæftige sig med resten af livet.

Det er sjældent ment på den måde, til tider glemmer de bare, hvor svært det var for dem selv. Måske havde den ældre generation ikke lige så mange muligheder som vi har i dag, eller også var der dem pålagt en bestemt karriere.

I dag er der tusindvis af muligheder, og der bliver revet i de unge fra alle sider, men det gør det som regel ikke nemmere: hvad enten man vil have en længerevarende uddannelse, eller man vil springe direkte ud på jobmarkedet efter niende klasse.

Heldigvis behøver man ikke at vide præcis, hvilken retning, man vil bevæge sig hen imod med det samme, eftersom det aldrig synes for sent i dette samfund at få sig en uddannelse. Hvis du efter niende eller tiende klasse var så skoletræt, at du bare må have en pause, og derfor valgte at komme ud på arbejdsmarkedet, men senere hen fortrød, at du ikke tog den dumme studenter eksamen. Så er der masser af håb og muligheder med henblik på HF og tonsvis af
Der er utroligt mange unge, som bliver stressede og endda deprimerede, fordi de ikke kan håndtere det store pres, der bliver lagt på deres skuldre. De føler en vis forpligtelse overfor familien - og måske også overfor deres kammerater - til at træffe karriere-valget så hurtigt som muligt. Hvis man ikke ved hvad man vil, falder man i værdi i andres øjne.

Men som sagt er det de færreste, der springer hovedkulds ud i deres drømmeerhverv. Det kan både tage tid at finde den mulighed, der passer bedst. Og det er noget som dem omkring dig godt ved og forstår.

Så hvis du er i tvivl nu, kan du bare tage det roligt, for du er ikke den eneste, der lige skal finde sig selv før alle disse valg vil falde på plads. Du er stadig ung, så nyd det dog!

Der er ikke nogen grund til bekymring, og prøv ikke at give efter for presset, for det er dit liv, dit valg, din karriere; og det skal nok lykkes til sidst!
ANNONCE
Del

Seneste nyt