Aniston

Armadillo

Den prisvindende danske dokumentar er landet i biografen.

8 ud af 6 stjerner
Den danske dokumentar "Armadillo" er et absolut must-see denne sommer.
Armadillo
Det er sikkert ikke undgået din opmærksomhed, at Janus Metz har lavet og fået en hel del roser for dokumentarfilmen "Armadillo", der handler om danske soldater i Afghanistan.

"Armadillo" har nemlig været meget omtalt og rost, allerede inden den er landet på lærredet i de danske biografer.

Jeg var så heldig at se filmen til forpremieren tidligere på måneden, og til trods for min holdning til det danske forsvar og til krig og kugler i al almindelighed, ja så er jeg meget glad for, at jeg har set "Armadillo".

Uskyldsrene soldater
"Armadillo" er historien om en flok soldater fra det danske Hold 7 i Afghanistan.

Vi følger specielt to af unge soldater - nemlig Mads og Daniel, der nærmest mister deres uskyld i krigen i Afghanistan.

De to unge mænd er eventyrlystne, med mod på spænding og et åbent sind rejst fra deres familier i Danmark og til deres første udstationering i en 'skarp' situation, som de har store forventninger til. Ja faktisk lyder det mest af alt, som om de uskyldige og meget unge drenge skal ud og køre i en vild rutschebane.

Filmen er en rejse ind i de unge soldaters sind og et forsøg på afdækning af, hvad det vil sige at være i krig; og det er et meget lidt romantisk billede.

Som et karakterdrevet, psykologisk drama afsøger Armadillo, hvordan politik møder realiteter, når det internationale samfunds intentioner om demokratisering og udvikling kolliderer med krigens skræmmende ansigt i den komplekse og ekstreme situation i Afghanistan.

Skal ses
"Armadillo" er interessant, gribende og på nogle områder chokerende, men man føler aldrig væmmelse eller foragt for de unge mænd, for man kan godt sætte sig ind i adrenalinsuset og "hellere dem end mig"-tankegangen.

Og uanset hvilken forprogrammeret holdning man kommer ind i biografsalen med, så tror jeg, "Armadillo" vil sætte sit spor, og man vil lige tænke en ekstra gang efter de 100 minutter i salens mørke. Derfor mener jeg, "Armadillo" skal ses denne sommer.

"Armadillo" er instrueret af Janus Metz, varer 100 minutter og er i biografen fra den 27. maj 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce