Aniston

Anthon Berg fugleæg triller og triller

Vidste du, at dit fugleæg har trillet 20 km, inden du putter det i munden?

Jeg er vild med fugleæg fra Anthon Berg. De hører ligesom påsken til.

Sjove facts kan man heller ikke få nok af, og nedenstående er en kombination af disse ting, hvilket er en ren påske-fornøjelse.

Hvert fugleæg triller 20 km
Inden du kan putte dit Anthon Berg fugleæg i munden og nyde det i x antal sekunder, så har dette ene fugleæg været noget af oplevelse igennem. Det har nemlig trillet hele 20 km, hvilket svarer til at tage turen op og ned ad Strøget ti gange.

Fugleægget, som så dagens lys helt tilbage i 1960’erne hos Anthon Berg, har den sprøde skald, som også kaldes dragering, omgiver den bløde marcipan i midten af påskeægget, og denne er årsag til alt den motion, som påskeægget går igennem.

En tur i chokoladetromlen
Først formes nemlig den bløde marcipan til et æg for så at komme en tur i chokoladetromlen, og det er blandt andet her, Fugleægget tilbagelægger nogle af de mange kilometer.

Efter chokoladetromlen er det tid til at lave den sprøde, farvede skal.

Æggene kommer dernæst i nye tromler, hvor de får sig et sukkerbad.

Det tager derfor også næsten et helt døgn fra, at marcipankernen formes, til de færdige Fugleæg triller ned i posen.

Ja, man skulle næsten tro, at man ville tabe sig af at spise et påskeæg i så god form, men det er vist næppe tilfældet.
ANNONCE
Fugleæg på langtur. - Anthon Berg fugleæg triller og triller Fugleæg på langtur.
Påskeægget har siden hedensk tid været symbol på for forår og frugtbarhed.

Helt tilbage til middelalderen har man i mere velstillede kredse dekoreret hønseæg til påske

I gamle dage blev hønseæg betragtet som en delikatesse, og børnene gik fra dør til dør og sang sig til påskeæg – på samme måde, som man ser det til fastelavn

Sidste år producerede Anthon Berg hele 330 tons Fugleæg, 30 tons mini Fugleæg, 210 tons Mandelæg og 130 tons Mælkeæg

Påskeharen hopper frem første gang i slutningen af 1600-tallet i Heidelberg i Tyskland. Tyske udvandrere tog påskehare-traditionen med sig til USA i midten af 1800-tallet, hvor den rare påskebebuder fik stor succes. Den begyndte så småt at komme med godter til børnene samtidig med, at den lagde æg – hvilket må siges at være en ejendommelig egenskab for en gnaver

Det er først omkring år 1900, påskeharen hopper over grænsen til Danmark og bliver en fast tradition af det danske samfund og den danske påskefejring, hvor den stadig den dag i dag gemmer påskeæg for mange børn rundt om i landet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce