Aniston

Anoreksiklinik under sparekniven

Planer om at flytte Rigshospitalets klinik for spiseforstyrrelser kan få alvorlige følger

Region Hovedstaden har planer om at flytte Rigshospitalets klinik for spiseforstyrrede. Det møder skarp kritik fra Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser, samt klinikkens leder.
Anoreksiklinik under sparekniven
"Jeg har brugt 15-20 år af mit liv på at bygge klinikken op. Jeg kan ikke se mig selv i en funktion, hvor jeg skal bryde det hele ned," Siger Marianne Hertz, klinikkens overlæge og landets førende anoreksiekspert til Ritzau. Hun vil sige sin stilling op, hvis planerne om flytningen bliver ført ud i livet.

Der skal spares 43 millioner i psykiatrien i Region Hovedstaden, og klinikken for spiseforstyrrede kan blive alvorligt ramt af besparelserne. Anoreksiklinikken skal flyttes fra Rigshospitalet til Psykiatrisk Center Gentofte.

Men hvis den højt respekterede klinik bliver tvunget til at flytte, bliver det uden det eksperthold, der igennem mange år har hjulpet alvorligt syge anoreksipatienter fra hele landet.

I et notat fra Regionen oplyses det, at flytningen vil styrke behandlingen af patienterne - fordi behandlingen af mellemsvære og svære spiseforstyrrelser dermed samles under én ledelse.

Marianne Hertz er dog langtfra enig i, at flytteplanerne vil gavne patienterne. Hun mener derimod, at det kan blive fatalt: "Hele det hold af eksperter, der er tilknyttet klinikken på Rigshospitalet, følger ikke med. Det er sygeplejersker, jordemødre, psykologer og fysioterapeuter, som gennem årene har opnået en stor erfaring med patienterne. Det er nøglepersoner, som går tabt," siger hun.

Marianne Hertz bakkes op af Kirsten Lee, Formanden for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden: "Det er ikke et forslag, som er blevet politisk behandlet, og det lyder umiddelbart som en dårlig idé. Jeg kan slet ikke se fordelene ved at flytte Anoreksiklinikken til Gentofte.'

Spareplanen kritiseres ydermere af Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser, hvor man opfordrer politikerne til at droppe idéen, og lade et af de bedste behandlingssteder i landet gå fri af sparekniven.
ANNONCE
Del

Seneste nyt