Aniston

[Anmeldelse]: Kvinden i buret

Fænger, forfører og underholder på én og samme tid.

6 ud af 6 stjerner
Foto: Nordisk Film A/S - [Anmeldelse]: Kvinden i buret Foto: Nordisk Film A/S
Nogle historier er så grusomme, at man næsten ikke har lyst til at få dem fortalt. Men "Kvinden i buret" er, trods sin grusomhed, en historie, der både fænger, forfører og underholder på én og samme tid.

"Kvinden i buret" er baseret på Jussi Adler Olsens bog af samme navn om Afdeling Q og vicekriminalkommissær Carl Mørck. Personligt har jeg endnu tilgode at læse et af Jussi Adler-Olsens værker, men jeg har hørt meget godt om dem og kender mange fans.

Jeg var dermed Afdeling Q-novice, og forventningerne til "Kvinden i buret" var ikke-eksisterende. Men nu kan jeg næsten ikke vente med at komme i gang med at læse!

Jagten på kvinden i buret 
Vi møder Carl Mørck i en blodig skudduel, der efterlader hans partner død og hans bedste ven lammet. Da Carl Mørck kommer tilbage fra sin orlov, er han på ingen måde oven på og fortsat ikke vellidt blandt kollegerne. Chefen sætter ham derfor i gang med at gennemgå gamle sager i den såkaldte Afdeling Q, som er en afdeling for uopklarede sager. 

I afdelingen kommer Mørck til at arbejde sammen med Assad. Men selvom de to har fået ordre på blot at sortere og gennemlæse de gamle sager, så kaster de sig straks hovedkulds ud i mysteriet om politikeren Merete Lynggaard, der for fem år siden forsvandt fra dækket på en færge og formodedes at have begået selvmord.

Den køber Mørck dog ikke, og de to nye makkere bruger både alt for meget tid og alt for mange penge på påny at dykke ned i mysteriet om den forsvundne Merete.

På kanten
Historien om Mørck, Assad og deres søgen efter kvinden i buret er underholdning fra første minut. Det er en fortælling, der tager tilskueren med ned ad mange forskellige stier, der til sidst ender samme sted, og det fungerer rigtig godt og suger én ind, så man til slut sidder på kanten af sofaen.

De spydige kommentarer, som filmen er fyldt med, og som primært kommer ud af Mørcks (Nikolaj Lie Kaas') mund er en ren fornøjelse og kan ikke undgå at frembringe latter undervejs.

Det er i det hele taget virkeligt underholdende at se Nikolaj Lie Kaas i rollen som den usympatiske og enormt irriterende Carl Mørck. Han og Assad (Farres Farres) er derudover et fantastisk charmerende team!

Jeg glæder mig allerede til en 2'er og vil snarest kaste mig over Jussi Adler-Olsens bøger i serien!


"Kvinden i buret" er udkommet på dvd og blu-ray den 23. januar 2014.
ANNONCE
Del

Seneste nyt