Aniston

[Anmeldelse]: Half Bad - Halvkode

Harry Potter om igen - og så alligevel slet ikke.

5 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Half Bad - Halvkode
En dreng med helt særlige evner, lidt af en outsider, der er mere end kendt blandt andre af sin slags. Lyder det bekendt? Jamen så er det nok, fordi du har mæsket dig i Harry Potter, som det nye fantasy-fænomen "Half Bad" eller "Halvkode", som bogen hedder på dansk, på flere punkter minder utroligt meget om.

Men selvom forfatteren bag "Half Bad" tydeligvis har ladet sig inspirere af den verdensomspændende succes Harry Potter, så gør det slet slet ikke noget. "Half Bad" er nemlig bestemt værd at tygge i alligevel!

Nathan er dog ikke troldmand, og han har ingen tryllestav. Han er nemlig heks! Og han er det, som de hvide hekse kalder "halvkode". Han er nemlig halvt hvid og halvt sort heks - halvt god og halvt ond.

Som halvkode er livet ikke nemt. Nathan er en outsider, hans mor er død, og hans far, som står for den sorte del af hans stamtræ, lever sit liv et eller andet sted derude, hvor han lystigt slår andre hekse ihjel for at stjæle deres evner. Nathan bor derfor hos sin elskede bedstemor sammen med den øvrige familie, og han kender ikke sin far og kan heller ikke umiddelbart forene sig med den sorte side.

Men efterhånden som Nathan bliver ældre, går det op for ham, at han ikke er som de andre omkring ham. Det hvide heksesamfund har udset ham som noget helt særligt, og de har derfor et vågent øje til ham. De har nemlig en mission til ham. Han bliver derfor taget væk fra sin familie og udsat for kamptræning og tortur.

Nathan kæmper dog stadig imod sin sorte side, men det bliver sværere og sværere for ham, efterhånden som det går op for ham, at han også må kæmpe mod de hvide hekse.

Da han stikker af, er han jaget vildt, og der er ikke mange, han kan stole på. Alle vil nemlig Nathan noget, og han har samtidig ikke mange, han kan stole på.

Alt i alt er "Half Bad" en fantastisk og fantasifuld fortælling, der allerede fra første side fænger og forfører.

"Half Bad" er egentlig en børnebog, men den kan, ligesom eksempelvis Harry Potter læses af både (større) børn og bestemt også voksne. Det er en eventyrlig historie om det gode og det onde og om, hvordan det ene ikke nødvendigvis udelukker det andet. 

Jeg glæder mig allerede til næste kapitel!


"Half Bad" er skrevet af Sally Green og netop udgivet på dansk af Forlaget Carlsen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt