Aniston

[Anmeldelse]: Afsporet

Michael Katz Krefeld viser endnu engang, at han er en mester inden for krimi-genren!

5 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Afsporet
Hvis der er bogudgivelser, jeg går og glæder mig til, så er det dem, der kommer fra danske Michael Katz Krefelds hånd.

Inden jeg læste de første bøger, som Katz Krefeld skrev, var jeg ellers ikke den store krimifan. Men det ændrede sig efter at have læst "Før stormen" og "Pans Hemmelighed".

Siden har Michael Katz Krefeld da også gået sin sejrsgang rundt omkring i det ganske land, og "Afsporet", som er den seneste krimi fra mesterens hånd, er da heller ingen undtagelse. Den er spænding og gys på højeste niveau.

Fuldemandssnak
I "Afsporet" er Katrine Bergman og Nikolaj Storm, som vi kender fra tidligere udgivelser, sendt på pension, og vi møder i stedet kriminalbetjenten Thomas Ravnsholdt, Ravn blandt venner, der er på sygeorlov efter, at hans kæreste, Eva, er blevet myrdet under et hjemmerøveri i deres fælles lejlighed.

Ravn drikker for meget, og hans hverdag er i høj grad præget af tømmermænd og selvbebrejdelse. Han bor på en gammel båd i Christianshavns Kanal sammen med hunden Møffe, og hverdagen går med besøg på det lokale værtshus, hvor han har en tendens til at gøre sig upopulær blandt de øvrige stamgæster og ejeren af værtshuset.

Samtidig sker der en række mystiske mord lige på den anden side af Øresundsbroen. En ukendt gerningsmand myrder prostituerede og udstiller dem på lossepladse.

Selvom Ravn er på orlov, bliver han alligevel rullet ind i opklaringen af dette, da værtshusejeren fra stamstedet beder ham om hjælp til at finde en ung pige, der er forsvundet sporløst et par år tidligere.

Rå ondskab
Historien om Ravn og hans venner, fjender og strabadser er endnu en veldrejet krimi fra Michael Katz Krefelds hånd. Den byder på spænding og mysterier fra start til slut, og den ondskab, som beskrives, gør til tider ondt helt ind i hjertet, fordi den er så troværdigt fortalt. 

Det er en historie, som enhver krimifan vil elske og sluge råt, og når man har læst de sidste sider, sidder man tilbage med et håb om, at det ikke er det sidste, man har hørt til Thomas Ravnsholdt og hans slæng på Christianshavn, hvis tømmermænd man næsten kan lugte, mens man lader øjnene glide henover siderne.

Noget tyder da heldigvis også på, at der er flere spændende plots i skuffen hos Katz Krefeld.


"Afsporet" er skrevet af Michael Katz Krefeld og udgivet af Lindhardt og Ringhof.
ANNONCE
Del

Seneste nyt