Aniston

Aniston.dk's hvidevareråd

Vaskemaskiner

De fleste har en vaskemaskine, men de færreste ved noget om maskinerne. Derfor kan det være et stort problem den dag man selv skal ud for at købe den første vaskemaskine.
Aniston.dk's hvidevareråd
Aniston.dk har samlet en række råd til dit indkøb af vaskemaskine.

Dine behov
Det kan virke meget uoverskueligt, når du kommer ind i en hvidevarehandel og ser vaskemaskinerne stå på rad og række. Du synes måske, at de alle sammen ligner hinanden.

Det første du skal gøre, er at finde ud af, hvad dine behov er. Hvor mange personer er I i husstanden? Hvor mange gange om ugen skal I vaske? Skal den have mange funktioner? Betyder designet noget? Og holdbarheden?

Når du har tænkt over dine behov, kan du gå i gang med at undersøge nedenstående ved de maskiner du umiddelbart finder interessante.

Mærket
Generelt plejer man at sige, at Miele er den vaskemaskine, der holder længst. AEG, Siemens og Bosch er også gode mærker. Der findes et væld af andre kendte og ukendte mærker, som du kan spørge dig frem om hos de enkelte forhandlere. Nogle af de andre mærker kan også sagtens være gode, ligesom der også godt kan være mindre gode modeller i de kendte mærker.

Miljømærkningen
Man opdeler hvidevarer efter alfabetet, hvor "A" er det bedste. Efterhånden er de fleste vaskemaskiner A-mærkede. Læg i øvrigt mærke til vandforbruget. En vandsluger kan måske være et billigt køb, men så bliver den bare dyr i vand.

Vaske- og centrifugeringsevne
Vaske- og centrifugeringsevnen opdeles også efter alfabetet, hvor "A" er det bedste. "A" i vaskeevne er efterhånden ret normalt. Centrifugeringsevnen hænger sammen med antal omdrejninger. De fleste vaskemaskiner er 1.400 eller 1.600 omdrejninger. Som regel vil en vaskemaskine med 1.400 omdrejninger få "B" i centrifugeringsevne og en vaskemaskine med 1.600 vil få "A". Der findes vaskemaskiner med helt ned til 800 og helt op til 1.800 omdrejninger, men som sagt er det mest normale 1.400-1.600. Jo bedre centrifugeringsevnen er, jo tørrere er tøjet, når det skal hænges op.

Støjniveauet
Støjniveauet står ikke altid oplyst på vaskemaskinen, men så må du spørge personalet. Ellers så udmåles støjniveauet i decibel, der er eksponentielt voksende. Hvis en vaskemaskine har "kulfri motor" betyder det, at den er ekstra støjsvag. Men hvis vaskemaskinen skal stå godt gemt væk i en kælder for eksempel, betyder det jo ikke så meget om den larmer. Det er også noget du skal have med i dine overvejelser.

Størrelse
De fleste vaskemaskiner kan tage fem-seks kg, men der findes også større og mindre maskiner. Du skal tænke på, om du ofte vasker store vaske med sengetøj og dyner, eller om du kun vasker almindeligt gangtøj. Og selvfølgelig også, hvor mange personer der bruger maskinen.

Ekstra funktioner
Følgende ekstra funktioner er det en god idé at beslutte, om du finder relevante. Mange af dem vil dog være at finde på en del maskiner.

  • Kortvask kan være meget praktisk, især hvis du ikke er så meget hjemme.

  •  
  • Nogle vaskemaskiner giver lyd fra sig, når de er færdige. 
     
  • Display gør som regel vaskemaskinen dyrere, men til gengæld kan du se resttid, grader, omdrejninger med videre, afhængigt af hvilken maskine du vælger. 


  • Nogle vaskemaskiner har hukommelsesprogrammer, som du kan indstille til at huske de vaskeprogrammer du oftest bruger. 


  • Nogle vaskemaskiner har timer, så du kan sætte dem til at starte mens du er på arbejde, så du slipper for at høre på dem.

ANNONCE
Aniston.dk's hvidevareråd
Design
Design er selvfølgelig et spørgsmål om smag, men sommetider kan det også godt handle om kvalitet. Spørg personalet, hvis der er noget ved designet der undrer dig.

Spørg personalet
Personalet er i butikken for at hjælpe dig. Derfor skal du selvfølgelig spørge dem. De vil som regel kunne fortælle dig langt mere om maskinen end du selv kan finde ud af ved at kigge på den.

Hvor kan jeg købe vaskemaskiner?
Den bedste kundeservice får du i en butik, der har en speciel afdeling for hvidevarer. Der vil personalet generelt vide mere, end i et stormagasin. Du kan for eksempel besøge Elgiganten, Skousen, Punkt1 eller Hvidevarelandet.

Aniston.dk håber, at du er kommet et skridt nærmere dit køb af vaskemaskine. Husk, at ligesom alle andre indkøb er indkøb af vaskemaskine også et spørgsmål om, hvad du har en god fornemmelse ved at købe. Du skal købe lige præcis den maskine, du tror, du bliver gladest for. Ikke den med flest eller færrest funktioner.

(Aniston.dk tager forbehold for trykfejl og ændringer og opfordrer desuden altid til at man kontakter personalet i den enkelte forhandler inden køb.)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce