Aniston

Allehelgensaften

En (u)hyggelig tradition...

Halloween er noget de fleste er bekendt med gennem amerikanske film, men har vi danskere nogen grund til at fejre denne tradition?
 
Allehelgensaften
På dansk er Halloween også kendt under et andet navn, nemlig Allehelgen. Oprindeligt blev den første søndag i november, Allehelgensdag, brugt til at minde kristne helgener og martyrer. I dag bruger de fleste dagen på at mindes de døde og tænde lys på deres grave.
 
Allehelgensaften, Halloween, fejres den 31. oktober. Det siges at være den aften hvor de afdødes sjæle kan få kontakt med os andre, og hvor magien er stærkest. Dette er grunden til at Halloween også er kendt for uhygge - udklædning og udskårne, skumle græskarhoveder med stearinlys indeni.

Traditionen udvikler sig mere og mere herhjemme, efterhånden som butikkerne har kastet sig over salg af pynteting og kostumer i forbindelse med Halloween. Amerika har uden tvivl været en inspirationskilde, men ikke desto mindre er traditionen opstået blandt kelterne i Storbrittanien.

Danskerne har grund til at fejre Allehelgen, ikke nødvendigvis den uhyggelige del med Halloween, men for at mindes de døde og tænde lys på deres grave. Alligevel er Halloween (u)hyggelig med levende lys i græskarhoveder der lyser op i en tid, hvor vi er på vej mod vintermørke.

Er du blevet grebet af den uhyggelige stemning og ønsker du at vide mere om historien bag Halloween? Under relaterede artikler kan du læse mere.

Lad (u)hyggen brede sig!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce