Aniston

Alkohol og bil - Nej tak!

Kan vi sige det ofte nok? Lad være med at køre, når du har drukket! En lille beretning om hvordan det gik da en klassekammerat kørte spritkørsel

Da vi lige før sommerferien var til 18-års fødselsdagsfest hos en fra klassen, havde ingen regnet med, at det ville ende temmelig dårligt for en klassekammerat...
Alkohol og bil - Nej tak!
Vi havde selvfølgelig drukket temmelig godt til hele aftenen. Vi havde spist sammen og pludselig var der dukket en fyr op med en flaske sprut, som efter hans udsagn ikke kunne lukkes, så derfor skulle den drikkes nu! Så det blev den. Senere på aftenen skulle folk så i byen. Og nu må jeg så indrømme, at jeg tog tidligt hjem. Grunden til dette behøver vi ikke komme ind på, vel?

Men de, der var tilbage ved festen, tog altså i byen. Jeg tror, de fleste ringede efter taxaer.

Alle kom helskindede ind til byen. Fest, druk og så videre blev udøvet som det hører sig til, og så kom tidspunktet for, at folk ville til at komme hjemad.

En fyr som på daværende tidspunkt havde haft sit kørekort i omkring 3/4 år mente, at han saaaagtens kunne køre hjem selv. Men, men, men... det kunne han ikke.. Han skulle køre cirka 10 kilometer. Jeg er ikke klar over hvor langt han kom, men jeg ved, at han kørte ind i et træ. Hans fine gamle Fiat blev totalt smadret. Det samme vil jeg næsten bruge om ham selv. Jeg så ham ikke mens han lå på sygehuset, men jeg har hørt, at det var et frygteligt syn!

Fyren var i livsfare efter ulykken. Han havde kørt med en promille på omkring 2. Det er virkelig meget! Udover en kæmpe bøde, en smadret bil og sikkert også et konfiskeret kørekort, giver det også ar på sjælen, og ikke mindst på kroppen. Han har nu lange, brede ar i ansigtet og brændmærker på halsen. Det ser skræmmende ud, og minder hver dag os andre om, at ens handlinger let kan få uoverskuelige konsekvenser.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der kunne have været andre involverede i ulykken end blot denne ene fyr. Tænk hvis han var drønet ind i en campingvogn med en hel familie i! For det første havde det været en skrækkelig tragedie, at liv skulle gå tabt ved en meningsløs ulykke, som kun fandt sted, fordi en uansvarlig ung fyr syntes, det var en fed udfordring at sætte sig stangstiv ind i bilen og køre hjem.

For det andet: Jeg har absolut ingen respekt for spritbilister. Jeg fatter ikke, at de kan gøre det, de gør. Men alligevel tænker jeg også på, at hvis man "kom til" at køre nogen ned i en brandert, ville man jo aldrig komme over det. De liv, man havde taget ville for evigt hærge sin samvittighed. Det er jeg overbevist om.

Det ville det i hvert fald for mig. Der ville ikke gå en dag, uden mine tanker var hos de mennesker min åndsvage handling havde påvirket. Men heldigvis ved jeg, at jeg er klog nok til at holde mig fra spritkørsel.. Når jeg engang får kørekort altså!

Jeg har senere hørt, at fyren havde kørt spritkørsel før. Det var faktisk underligt, at det ikke var endt galt noget tidligere. Han havde været heldig. Indtil nu altså. Men jeg er bange for, at han ikke har lært noget af det. Så sent som i sidste uge så jeg ham bag rattet i en bil. På trods af, at jeg er sikker på, at han ikke har sit kørekort mere. Hmm! Men jeg, og en del andre, har lært noget, så det opvejer måske lidt hinanden. Og så alligevel ikke. Jeg forstår ham ikke og kommer nok aldrig til det.

I hvert fald er mit budskab: Lad nu være med at køre, når du har drukket!

Du sætter dit eget liv på spil, men endnu vigtigere er det, at du også sætter andres liv på spil. Du har ansvar for mange mennesker, når du bevæger dig ud i trafikken, og så kan du da i det mindste være ædru!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce