Aniston

Akut førstehjælp

mod codyle tømmermænd...

Tømmermænd, ondt i håret eller dagen derpå. På en ny hjemmeside kan du hente gode råd om, hvad du kan gøre for, at afhjælpe de rigtige slemme tømmermænd, som ikke rigtigt vil gå over af sig selv.
Akut førstehjælp
De fleste har prøvet det, og vi har også alle en række forestillinger om, hvad vi skal gøre for hurtigst muligt, at komme igennem kvalerne. Men hvad er fup, og hvad er fakta?

Det kan man nu læse om på en ny hjemmeside, www.codyl.dk, hvor lægen og videnskabsjournalisten Jerk W. Langer kommenterer de oftest hørte husråd om, hvordan man kan komme videre i livet.

- Der er mange forestillinger og myter om, hvad der hjælper på tømmermænd, og mange af dem er faktisk ikke så ringe endda, mens andre gør mere skade end gavn, fortæller Jerk W. Langer, som med vanlig grundighed har gransket den nyeste lægefaglige litteratur om emnet.

- Når tømmermænd giver én så ondt i hovedet, er forklaringen faktisk, at hjernen i bogstaveligste forstand er skrumpet lidt på grund af væskemangel. Det kræver akut førstehjælp, nemlig væske og hovedpinepiller. Det bedste er at tage tabletterne allerede når man vågner sammen med to-tre store glas vand, siger Jerk W. Langer.

På hjemmesiden kan man blandt andet læse om, at "reparations-bajeren" ikke nødvendigvis er nogen dårlig ide.

- De fleste alkoholiske drikke indeholder både almindelig alkohol og metanol, også kaldet træsprit. Reparationsbajeren kan forsinke nedbrydningen af metanol i leveren og dermed udtynde giftvirkningen. Men der er ikke belæg for at snuppe mere end en enkelt "øjenåbner", formaner Jerk W. Langer.

Bag den nye hjemmeside står Actavis (Tidligere United Nordic Pharma), som den 6. april 2004 relancerede en gammel kending til tømmermandsfolket. Det drejer sig om hovedpinepillen Codyl®, som indeholder acetylsalicylsyre og codein.

- Der er flere muligheder, når man skal vælge den rigtige pille til sine tømmermænd, og tabletter med acetylsalicylsyre i den rette dosis, er bestemt et af de velprøvede og effektive midler, understreger Jerk W. Langer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce