Aniston

Afrika-sangen genindspillet

Landeplagen Afrika er blevet nyindspillet af Nanna og en række nye kunstnere.

25 år efter den første indspilning af sangen "Afrika" bliver nummeret genindspillet med nye kunstnere og et par af de gamle.
Afrika-sangen genindspillet
Det er et kvart århundrede siden, at Nanna Lüders skrev og indspillede "Afrika" med toppen af dansk rock og pop.

"Afrika" er siden blevet lidt af en klassiker og landeplage - for hvem kan ikke synge med på '...hvis vi gi'r en hånd til Afrika'?

Og selv om meget har ændret sig siden 1985, så er behovet for hjælp fortsat enormt i store dele af Afrika, såvel som i andre af verdens fattige regioner. Og alle kan 'give en hånd' ved at melde sig som indsamler på www.drk.dk til Røde Kors store landsindsamling d. 3. oktober.

I dag siger Røde Kors dog, at 'Afrika skal selv'. Nu giver de således i langt højere grad afrikanerne ansvaret for deres egen udvikling - men de har brug for hjælp - og derfor skal vi, ifølge Røde Kors bruge den nye version af hittet "Afrika" til at sætte fokus på Afrika og samle penge ind.
 
Hør sangen og bliv indsamler
Nannas sang blev det mest spillede og solgte nummer i 1985. Og med markeringen af de 25 år og nyindspilningen håber Røde Kors at kunne gøre opmærksom på situationen i Afrika i dag. Sangen solgte i 1985 over 150.000 singler og kassettebånd og indspillede i alt 2,5 mio. kroner til humanitært arbejde i Afrika.
 
De stjerner, der medvirker i den nye version af hittet, er: Nanna Lüders, Anna David, Basim, Bryan Rice, Chanée & n'evergreen, Erann DD, Ida Corr, Jimmy Jørgensen, Karen Mukupa, Marie Carmen Koppel, Martin Brygmann, Thomas Ring, Nikolaj Steen, Pernille Højmark, Paprika Steen, Poul Krebs, Szhirley, Thomas Buttenschøn, Thera Hoeymans, Troels Lyby, Søs Egelind, Marie Frank, Søren Sko, Tine Midtgaard, Leif Sylvester og Flemming Bamse Jørgensen.
 
Du kan hjælpe ved at melde dig som indsamler til Røde Kors Indsamlingen den 3. oktober på www.drk.dk. Pengene går til den mest akutte nødhjælp som rent vand, hospitaler, lægehjælp, telte, tæpper og mad i Afrika og resten af verden.
 

Afrika-sangen produceres af Kim Sagild, der også i 1985 sad bag mixerpulten. Nummeret er til salg som download via Røde Kors hjemmeside.

Foto: Henrik Nielsen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt