Aniston

Afrejsetidspunktet er afgørende for ferieplanlægningen

Op med hønsene? - Ikke på afrejsedagen!

Det er ikke sjovt at hive mindre børn ud af sengen, fordi man skal nå det første morgenfly. - Afrejsetidspunktet er afgørende for ferieplanlægningen Det er ikke sjovt at hive mindre børn ud af sengen, fordi man skal nå det første morgenfly.
Du kender det sikkert: Vækkeuret ringer klokken 03:00 om natten, kufferterne står klar i entréen, og de små skal ud af nattøjet og stoppes ned i bukser og fleece. Og SÅ af sted i lufthavnen for at nå et fly, der letter, for nogen næsten har fået sko på!

Betyder det reelt noget for os danskere, når vi skal flyve på ferie, hvor vi jo bare skal slappe af alligevel og har dagene for os?

Apollo har spurgt til netop dette blandt deres 90.000 fans på Facebook.

Og det viser sig, at det konkrete afrejsetidspunkt for en rejse faktisk betyder noget, når rejsen skal bestilles.

Børnefamilier vil ikke for tidligt op
Ikke overraskende er det særligt familierne, for hvem det er vigtigt, hvornår de skal op og ud af døren, når de skal på ferie.

Således svarer 68 %, at afrejsetidspunktet på dagen er vigtigt, mens 24 % er af den opfattelse, at afrejsetidspunktet ikke har nogen større betydning. Kun 8 % er dog villig til at betale ekstra for at få et helt særligt tidspunkt for take off.

Om man skal rejse klokken 05:30 om morgenen eller klokken 09:00 har således noget at sige for hovedparten af danskerne, når rejsen skal bestilles.

Afrejsedagen er mindre vigtig
Til gengæld deler vandene sig i højere grad på spørgsmålet om, hvorvidt ugedagen har betydning.

Her mener 51 %, at afrejseugedagen er vigtig, men næsten ligeså mange, nemlig 46 % ytrer, at afrejseugedagen ikke har betydning.

"Afrejsetidspunktet er vigtigt, især for danske familier, fordi det kan være en udfordring at få de mindste ud af dynerne midt om natten. Også derfor er slot-tiderne i afrejselufthavnene så enormt vigtige for et rejseselskab og noget af det, vi i god ånd kæmper om. SAS, som flyver en god portion af vores sommergæster, har heldigvis en stor portefølje af meget varierede slots i weekenderne, da rutetrafikken her er på det laveste," siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

Generelt for begge afstemninger er en overvægt af det ældste segment (45+ år) i kategorien, der vil betale ekstra for, at rejsedag og – tidspunkt passer dem.
ANNONCE
Del

Seneste nyt