Aniston

Afhængig af Facebook

10 tegn på at du er afhængig af Facebook

Er du med på bølgen? Millioner af mennesker over hele verden surfer rundt på Facebook, og hver dag er der hundredetusindvis af mennesker, der lader sig tilslutte. Hvorfor er Facebook interessant, og hvordan ved du, om du er blevet afhængig?

Afhængig af Facebook
Forestil dig at få adgang til et næsten uendeligt netværk af mennesker, billeder og sladder. Alt du skal gøre er at få dig et brugernavn og password at logge ind med. Sådan er virkeligheden hos Facebook. Du kan dele dine feriebilleder, tjekke hvem ekskæresten dater eller blot spendere timevis på utallige tester.

Facebook handler ikke om at skabe nye kontakter, men tager udgangspunkt i dit eksisterende, sociale netværk og vedligeholdelsen af dette. Under dit profilbillede er dine venner placeret i en liste, og de bliver nøje talt op. Jo højere tallet er, jo større er følelsen af popularitet. Men hvor mange venner kan kaldes for nære venner, når de tæller flere hundrede?

Afhængig af Facebook
Facebook er på mange måder perfekt tidsfordriv, men på samme tid udfordrer den de kedelige pligter. Hvad enten du burde skrive din opgave færdig, lægge tøj sammen eller arbejde, er Facebook lige i nærheden. Den venter nærmest bare på, at du skal høre, hvad der er sket de fem minutter, du ikke har været logget på. Hvis du skal lokkes, inden du bevæger dig ind på siden, så bliver du også det.

Medmindre du har forstået at melde e-mails fra, får du en mail hver gang din ven har bevæget sig rundt på Facebook. Det kan være alt fra at vedkommende har lagt nye billeder ud, til at hun/han har afprøvet sine evner i en test. Der er ingen tvivl. Hvis der var en pris for bedste værktøj til at slå tiden ihjel, så ville Facebook helt klart løbe med førstepladsen.
Afhængig af Facebook
Den evige up-date
På Facebook kan du også dele din glæde eller få medlidenhed ved hjælp af din status up-date, som er en lille personlig meddelse. Det kan indeholde alt fra: "Navn/ er så klar på at feste" til "Navn/ is having a hard time." 

Du og dine venner vil ikke gå glip af noget som helst i jeres liv. Men det er spørgsmålet, om privatlivet ikke bliver forstyrret af denne evige vished om, hvad vi allesammen går og laver? Med andre ord:

"Vil Facebook blive ved med at tiltrække mange mennesker og forblive en del af vores hverdag?"


10 tegn på at du er afhængig af Facebook:

1.
Du tjekker, hvad der er sket på Facebook morgen, middag og aften.  

2. Uden du har bemærket det, er de sidste par timer fløjet forbi, mens du har kigget på billeder af bekendte og deres bekendte og deres bekendte... 

3.
En date arrangeres ikke ude i byen, men på Facebook, hvor du er blevet "poked."

4.
Fødselsdagshilsner klares uden porto og kuvert med en "happy birthday balloon" på Facebook.

5.
Hvorfor gå i byen og score drinks, når du kan score virtuelle drinks på Facebook?

6.
I et desperat forsøg på at få flere venner end dine ekskærester, add'er du også din gamle skolelærer.

7.
 Den eneste grund til, at du tjekker mail, er for at se, om der er nyt fra Facebook.

8.
Du tager kun billeder for at kunne lægge dem ud på Facebook.

9.
Du skriver en besked på din vens wall og opdager, at det også er dig, der har skrevet de sidste 20 beskeder.

10.
IT-administrationen på Facebook sender dig en besked om overforbrug.
Del