Aniston

Ægteparret fra helvede

De samarbejdede om adskillige bestialske mord.

Fred og Rosemary West fra Glouchester i England myrdede en lang række piger, heriblandt nogle af deres egne døtre. Ofrene blev udsat for brutal seksuel vold, før de blev slået ihjel, parteret og begravet under ægteparrets hus.

Ægteparret fra helvede
Februar 1994, Glouchester
Langt om længe havde politiet fået den ransagningskendelse, de havde kæmpet for at skaffe. Nu kunne de grave haven op ved huset i Glouchester, for at lede efter den savnede pige.

Ejerne af huset var Fred og Rosemary West. Pigen som politiet ledte efter var parrets datter Heather, der forsvandt for syv år siden.

Efterforskerne ankom om aftenen med ransagningskendelsen, men den mand de søgte, Fred West, var ikke hjemme. I stedet mødte de hans kraftige, gnavne kone Rosemary i døren: Nej, Fred var ikke hjemme, han var på arbejde. Jo, hun kunne godt ringe til ham.

"Du må hellere komme hjem," sagde hun tørt, da Fred tog telefonen: "De vil grave haven op for at lede efter Heather."

Men Fred West kørte ikke hjem straks. I stedet tog han ind på politistationen, og fortalte i en munter tone, at han ikke vidste hvor Heather var. Men han var ikke bekymret. : "Mange piger forsvinder," forklarede han: "Tager et andet navn og går ind i prostitution."

Da Fred West kom hjem og mødte efterforskerne, fortalte han dem, at de var velkomne til at grave i haven, hvis blot de ville rydde op efter sig. Men den lette tone var skuespil. Han vidste, at det kun var et spørgsmål om tid, før de ville finde Heather - og alle de andre nedgravede lig.

Fred West, en 'mors dreng'
Fred West blev født ind i en fattig bondefamilie i Herefordshire, 1941. Han voksede op og blev en lurvet, lille dreng. Håret var mørkebrunt, uvasket og krøllet, og morens udseende blev tydeligere i hans ansigt med alderen: En bred mund og hul mellem de store fortænder.

Fred var en rigtig 'mors dreng', der gjorde alt hans mor bad ham om. Faren var hans store rollemodel. Han sagde ofte til lille Fred: "Gør hvad du vil, bare du ikke bliver snuppet i at gøre det."

Fred var ikke en særligt god elev. Ofte kom hans stærkt overvægtige mor trampende ind på skolen, og krævede, at lærerne opdrog på favorit-sønnen.

Det resulterede i, at Fred blev drillet af sine kammerater, og han gik ud af skolen som 15årig.
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
Ulykkerne
I 1958, 17 år gammel, kørte Fred galt på sin motorcykel, og fik et alvorligt kraniebrud. Han lå i koma i otte dage. Efter ulykken fik han ofte voldsomme, ukontrollerede vredesudbrud.

Men Fred begyndte også at gøre mere ud af sit udseende for at score piger. Han var dog temmelig aggressiv i sine metoder, og gik efter enhver pige der fangede hans umiddelbare interesse.

En aften stak han hånden op under en ung piges kjole, mens de to stod på en brandtrappe udenfor et lokalt ungdomsdiskotek. Den unge pige svarede igen ved at slå Fred så hårdt, at han faldt ned af brandtrappen, slog hovedet, og var bevidstløs i et døgn.

Denne ulykke, samt motorcykeluheldet, ændrede Freds personlighed. Noget tyder på, at han havde fået en form for hjerneskade.

Mødet med Rena
I 1961 blev Fred beskyldt for at have gjort en 13årig pige gravid. Hun var en ven af familien, men Fred så ikke noget problem i at misbruge småpiger. Denne holdning og skandalen resulterede i, at familien smed ham ud.

Fred flyttede derefter til Glouchester. Her mødte han den kønne 16årige Rena Costello, en dygtig og erfaren indbrudstyv og prostitueret. Rena var gravid med en anden mand, men det betød ikke noget for Fred. De blev gift, og flyttede hjem til Renas familie i Skotland, hvor hendes datter Charmaine blev født. Knapt et år efter fik Rena og Fred endnu et barn, Anna Maria.

Slagterhuset og Mordet på Ann McFall
På samme tidspunkt mødte Rena og Fred en ung kvinde, Ann McFall. De blev gode venner, og flyttede sammen til Glouchester i 1965, hvor Fred fik job i en slagterforretning.

Gennem sit arbejde i slagterhuset opstod der en morbid fascination af lig og blod hos Fred. Indtil da havde han ikke vist interesse for den slags, men havde i stedet interesseret sig for seksuelt afvigende perversioner.

Beviser tyder på, at Fred her udviklede en passion for nekrofili, samt trang til at forsøge at partere en menneskekrop.
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
Rena og Freds ægteskab blev mere og mere ustabilt. Rena ville have sine to børn med til Skotland, men Fred forbød hende det. Hun endte med at rejse alene.

Elendig og ulykkelig uden sine døtre vendte Rena atter tilbage til Glouchester i Juni 1966. Her opdagede hun, at Ann McFall var blevet gravid med Freds barn, og at Fred misbrugte hendes datter Charmaine seksuelt.

Rena kunne leve med, at Fred misbrugte hendes datter. Men hun ville ikke tolerere, at Ann McFall var gravid med Freds barn. 

Det blev fatalt for Ann McFall. Fred slog sin højgravide elskerinde ihjel, hvorefter han langsomt og metodisk skar hendes krop i stykker, og begravede hende sammen med fosteret. Af en uvis grund skar han ligets fingre og tæer af. Dette blev fremover hans signatur, når han myrdede.

I samme periode spredte frygten sig i Glouchester. Otte piger var i løbet af kort tid blevet overfaldet og voldtaget af en ukendt mand, og den kønne 16årige Mary Bastholm blev bortført fra et busstoppested i Glouchester. Hun blev aldrig set siden.

Mens han stadig var gift med Rena, mødte Fred sin kommende hustru Rosemary Letts i 1968 på hendes 15års fødselsdag.

Rosemary, et ualmindeligt barn
Rosemary havde ikke haft en let barndom. Hendes mor led af en svær depression, og faren var en voldelig tyran, der fandt en pervers glæde i at straffe sin hustru og børnene.

Mens moren var gravid med Rosemary, blev hun indlagt, og behandlet med elektrochok. Man ved ikke, om det har haft indflydelse på det ufødte barn, men lille Rose var ikke som sine søskende. Hun havde blandt andet for vane at rokke kraftigt frem og tilbage i timevis.

Den lille pige var ikke særlig intelligent, men hun var køn med store, brune øjne, en fejlfri hud og flot, brunt hår. Som teenager fik hun dog en tendens til overvægt, og blev derfor mobbet i skolen.

Men Rose havde et heftigt temperament, og angreb alle der drillede hende. Hun blev derfor kendt som en hysterisk, aggressiv outsider.
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
I 1968 begyndte Rose og de andre piger i byen at frygte for deres sikkerhed. Flere piger var blevet voldtaget, og den 16årige Mary Bastholm var forsvundet fra et busstoppested i Glouchester. Ingen vidste hvem der stod bag.

Rosemary mødte kort efter Fred West, og de indledte et forhold.

Mordet på Charmaine og Rena
Det varede ikke længe før Fred blev sendt i fængsel for tyveri. Mens Fred sad i fængsel, opdagede den 16årige Rose, at hun var gravid med Freds barn. Rose flyttede derfor ind hos Fred for at tage sig af Charmaine og Anna Marie, mens Freds hustru Rena var i Skotland.

Mens Fred stadig var fængslet, fødte Rose datteren Heather. Med tre børn, en mand i fængsel og ingen penge, slog Roses eksplosive temperament ofte ud. Hun brød sig ikke om Renas børn, og behandlede dem dårligt.

En dag forsvandt Renas 8årige datter Charmaine. Rose forklarede Charmaines søster Anna Maria, at Rena havde hentet hende. Det var løgn. Rose havde slået den lille pige ihjel i et raserianfald. 
 
Ikke længe efter blev Fred løsladt. Han begravede den lille pige, men inden da fjernede han hendes tæer, fingre og knæskaller, som han havde for vane.

Fred vidste, at Rena snart ville komme og lede efter sin lille datter. Og han fik ret. Hun opsøgte ham et par måneder senere, og han så ingen anden udvej end at slå hende ihjel. Han kvalte hende, skar hende i stykker og fjernede hendes fingre og tæer.

Barnepigerne
Derefter levede Fred og Rosemary sammen med børnene, og endte med at købe et hus i Glouchester, hvor Rose kunne arbejde uforstyrret som prostitueret. 

Fred var straks begejstret over husets store kælderrum. Han og Rose indviede det med deres nu 8årige datter Anna Maria. De trak tøjet af den skræmte pige og bandt hende. Mens Rose holdt hende nede voldtog Fred hende så voldsomt, at pigen ikke kunne gå i skole flere dage efter.

I 1972 hyrede Fred og Rose den 17årige Caroline Owens som barnepige. Den unge pige var meget smuk, så Fred og Rose konkurrerede om, hvem der kunne forføre hende først. Chokeret over tilnærmelserne sagde Caroline op.

Fred og Rose bortførte derefter Caroline, og voldtog hende. Fred truede hende til tavshed med ordene: "Jeg beholder dig i kælderen og lader mine sorte venner få dig, og når de er færdige slår vi dig ihjel, og begraver dig under Glouchesters brosten."
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
Men Caroline kunne ikke holde voldtægten hemmelig. Hendes mor opdagede de blå mærker, og Caroline fortalte, hvad der var sket.

Fred og Rose blev sigtet for at have bortført og voldtaget Caroline. Afhøringen foregik i januar 1973. Da var Fred 31 år, og den 19årige Rose var gravid igen. På trods af Freds kriminelle baggrund, troede dommeren på hans forklaring om, at Caroline var gået frivilligt med til sex. Parret blev frifundet.

Rose og Fred fandt sig en ny barnepige, som snart blev myrdet. Fred begravede hende under garagegulvet, og fjernede troligt ligets fingre, tæer og knæskaller.

Børnefødsler og mord i dødens hus
Efterhånden begyndte der at vise sig et skræmmende mønster. Unge kvinder kom til huset, enten som lejere, barnepiger eller venner, men kun få slap ud i live.

Rose fødte sin første søn Stephen i august 1973. Parret fejrede det ved at bortføre en 15årig pige, og more sig med hende seksuelt, til hun blev kvalt og parteret. Hun endte i den eskalerende begravelsesplads under huset.

Fra November 1973 til april 1975 forsvandt yderligere fire unge kvinder. De led alle samme skæbne. Efter at være blevet holdt i live og mishandlet i omkring en uge, blev de bundne piger myrdet, parteret og begravet i kælderen.

I 1977 udlejede Fred og Rose deres loftsrum, og den prostituerede, biseksuelle Shirley Robinson flyttede ind. Hun fik et forhold til både Rose og Fred, og blev gravid med Freds barn. På omtrent samme tid blev Rose også gravid med en af sine kunder.

Fred glædede sig over graviditeterne, men Rose var ikke tilfreds med, at Shirley bar Freds barn. En dag råbte hidsige Rose til Shirley, at hun skulle forsvinde. Og det gjorde Shirley så i sommeren 1978, da Fred begravede hende og det ufødte barn i haven. Kælderen var allerede fyldt op.

Parret havde i 1978 seks børn. Fred voldtog regelmæssigt den ældste, Anna Maria, og lod også sine venner bruge hende som de ville.   

Da Anna Maria flyttede hen til sin kæreste for at slippe for Fred, kastede han sig i stedet over sine andre to døtre Heather og Mae. Den standhaftige 6årige Heather prøvede at stå imod sin far. Det skulle ti år senere koste hende livet.

I løbet af de næste fem år fødte Rose endnu tre børn. Selvom politiet mener, at Rose og Fred fortsatte deres mordtogt, så er det eneste kendte offer efter 1979 deres egen datter Heather.
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
Juni 1987, Glouchester
Heather lå bevidstløs i badekarret, mens Fred skyllede hende med koldt vand i et forsøg på at genoplive hende. Den 16årige pige vågnede ikke. Hun var død.

Det havde ikke været hans mening at slå hende ihjel. Men Heather havde råbt af ham, og han havde tævet hende for hendes uforskammethed. 

Slagene havde ikke stoppet hende. Hun havde blot leet ham hånligt op i ansigtet. For at afbryde den provokerende latter greb han om hendes hals. Men han havde taget for hårdt fat. Heather var pludselig holdt op med at trække vejret.

Nu lå Fred bøjet over hende i badekarret, og forsøgte at vække hende til live igen. Uden held. Han opgav, løftede den slappe krop op af badekarret og tørrede hende med et håndklæde.
 
Hun måtte være død, når hun slet ikke trak vejret. Men hvordan skulle han nu slippe af med hende?

Fred forsøgte at mase sin døde datter ned i en skraldebøtte. Det kunne ikke lade sig gøre, pigen var for stor. Han måtte gøre hende mindre. Men sæt nu at hun vågnede op, mens han skar i hendes ben eller hals?

Han kvalte hende igen, for at være sikker på, at hun var død. Derefter lukkede han sin datters åbne, opspilede øjne. Han kunne ikke skære i hende, mens hun stirrede sådan på ham.

Da Fred begyndte at skære i hendes hals med en stor kniv, gøs han ved lyden. Det var en forfærdelig, larmende knasen. Da hovedet var skåret af, vred han pigens ene ben, til det gik løs med et frygteligt knæk.

Kroppen kunne godt være i affaldsbøtten, da den blev skilt ad. Den nat, mens hans familie sov, begravede Fred sin datters maltrakterede lig i haven, hvor hun lå uopdaget de næste syv år.

Nettet strammes
I 1992 begyndte Rose og Freds held at slippe op. Freds datter Mae havde fortalt sine veninder om de gentagne voldtægter, og veninderne sagde det videre i skolen. Politiet besluttede sig for at undersøge sagen nærmere. 

Politiet ankom til ægteparrets hus med en ransagningskendelse, for at lede efter beviser for pædofili og børnemishandling. De fandt bjerge af beviser, og Fred blev arresteret for voldtægt. Rose blev også arresteret, sigtet for medvirken til voldtægt. De yngre børn blev taget fra parret og sat i plejefamilier.
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
Politiet havde alt hvad de behøvede, for at kunne sigte parret for børnemishandling. Men de fangede også interesse for flere personers mystiske forsvinden, heriblandt datteren Heather, samt Freds tidligere hustru Rena og hendes datter Charmaine.

Voldtægtsanklagen frafaldt, da to hovedvidner pludselig trak deres vidneudsagn tilbage. Men politiet gav ikke op. De fortsatte med at undersøge, om Heathers forsvinden flere år forinden havde noget med Fred og Rose at gøre.

Langt om længe fik politiet en ransagningskendelse til at grave haven op. Det skete i Februar 1994. Her fandt de resterne af en ung kvinde.

Fred fortalte derefter politiet i detaljer, hvordan han havde skåret Heathers krop i tre stykker og begravet dem. Han gentog flere gange, at Rose ikke havde noget med mordet at gøre. Tyve minutter senere benægtede han alt, for derefter at tilstå igen.

Da Rose hørte om Freds tilståelse forklarede hun, at Fred havde sendt hende ud af huset den dag Heather forsvandt, og hun vidste intet om hendes død.

Knogler i haven og kælderen
Fred blev pludselig forbavsende samarbejdsvillig. Han fortalte politiet om ofrene der lå begravet i kælderen, og indrømmede at have myrdet ni piger, inklusiv Rena og sin gravide elskerinde Ann McFall.

Politiet forsøgte at finde ud af, hvem ligene var. Det var ikke let. De fandt ni sæt knogler i kælderen og tre i haven. Fred kunne ikke hjælpe, da han knapt kunne huske hvem de var eller hvad de hed.

Knoglerne af Rena, Ann McFall og Charmaine blev også fundet, da Fred fortalte dem hvor de lå begravet.

For at beskytte Rose påstod Fred, at han selv havde dræbt alle ofrene. Hun benægtede da også ethvert kendskab til mordene. Uden særlig overbevisning, forsøgte hun at udstille sig selv som et offer, for den brutale Fred. Hendes reaktion gjorde Fred dybt ulykkelig.

Fred indrømmede, at han havde myrdet op mod 30 mennesker. Men der var ingen beviser for den påstand, så han blev blot sigtet for 12 mord. Rose blev sigtet for mord og medvirken til drab på 10 personer.
ANNONCE
Ægteparret fra helvede
Enden på morderduoen
Den 13. december 1994 fik Fred sin dom for de 12 mord. Lige før middag nytårsdag hængte han sig i sin celle.

Rosemary tilstod intet. Hun blev derfor først stillet for en dommer knapt et år efter. Flere mennesker, heriblandt hendes egen datter Anna Maria, vidnede om Roses sadistiske tendenser.

Det tog ikke dommeren lang tid at finde Rose skyldig i mord, og idømme hende en livstidsdom. Rose holdt altid sidenhen på, at hun var uskyldig.

Et par år senere blev parrets hus i Glouchester jævnet med jorden. Alle mursten blev knust og alt tømmer brændt, for at undgå at souvenirjægere besøgte dødens hus.

Hvor er de manglende knogler?
Ingen ved hvor resten af knoglerne befinder sig: De fingre, tæer og knæskaller Fred så omhyggeligt fjernede fra alle ligene, inden de blev begravet.

Der har været flere teorier, blandt andet at Fred brugte knoglerne som en del af et satanisk ritual, eller at han begravede dem symbolsk dét sted hvor han og Rosemary mødte hinanden første gang.

Ingen har endnu fundet de manglende knogler. Hemmeligheden om dem gik i graven med Fred, og Rosemary nægter fortsat at sige noget som helst.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce