Aniston

Århus Festuge - Torsdag d. 27/8-09

Århus festuge bliver uofficielt skudt igang

Århus Festuge - Torsdag d. 27/8-09
27/08/2009 - 09:00 - En dosis fremtid - Dit personlige hospital - GRATIS
En Dosis Fremtid er et landsdækkende forsøgsprojekt under Festugen, der ved hjælp af ny teknologi vil give patienter på landets hospitaler helt nye valgmuligheder.

Der er langt fra stuerne på landets hospitaler til byen, kulturen og ikke mindst familien. Det vil Århus Festuge lave om på med projektet En dosis fremtid. Projektet er landsdækkende og giver patienter på Skejby og Århus Sygehus under Århus Universitetshospital, Odense Universitetshospital, Herlev Hospital og Rigshospitalet eksklusiv adgang til en helt særlig hjemmeside med nøje udvalgt indhold. Her kan de i Festugens ti dage lytte til de nyeste lydbøger fra Gyldendal, rocke med under dynen til Festugens koncerter, dykke ned i et skatkammer af tv- og radioprogrammer fra DR og film fra DFI, livechatte med sygeplejersken og følge med i resten af familiens hverdag derhjemme via videokonference.

Projektet er støttet af Cisco, TDC og Sundhedsstaben, Århus Kommune og Erhvervspuljen, Århus Kommune.

Projektet er gratis, kører hele ugen og kan opleves her:

Nørrebrogade 44, 8000 Århus C
Byrum

27/08/2009 - 17:00 - Århus Smukfestuge på Klostertorv - GRATIS
Århus Festuge inviterer sammen med Danmarks Smukkeste Festival til Århus Smukfestuge på Klostertorvet fra den 27. aug. til den 6. sept. Her vil udvalgte nye navne inden for den rytmiske musik få chancen for at overbevise publikum om deres talenter, når de leverer soundtracket til Smukfestugen.
ANNONCE
Århus Festuge - Torsdag d. 27/8-09
Tidens talenter
Programmet på Klostertorvet skabes i samarbejde med organisationer og initiativer, der arbejder med tidens musikalske talenter i Danmark. Sammen med GAFFAs demoredaktion og community-sitet Bandbase.dk præsenterer festivalens talentprojekt Starfighters en række spændende nye upcoming navne på alle hverdagseftermiddage. Sangskrivernes organisationer DJBFA og DPA vil i ugens løb præsentere både talenter på vej frem og større danske bands og solister, der vil gøre, hvad de kan for at sprede stjernestøv over Klostertorvet.

Blandt årets performere finder du bl.a. Hush, Popfilter, Louise Moe, MC Hansen, Signe Svendsen, Mike Andersen, The DeSoto Caucus, Elisabeth Gjerulf Nielsen med band, Jacob Eriksen, LaBrassBanda, Tamra Rosanes med band, String Swing og Leaving A Small Town feat. Poul Krebs og Troy Young Campbell. Fredag den 4. sept. kåres Århuspigen - og landskampen lørdag den 5. september vises naturligvis på storskærm.

Imellem de mange live-koncerter vil storskærmen også præsentere musikalske film og videoklip, bl.a. fra Danmarks Smukkeste Festival, ligesom en skæv event eller flere heller ikke kan udelukkes.

Skatte fra bøgeskoven
Med fra bøgeskoven bringer Danmarks Smukkeste Festival en af de populære Can Sleep-dåser og det spektakulære øl-træ, hvor man via en iris-scanner kan tanke øl på sine blå øjne. Og så er der mulighed for at kigge nærmere på en Dejlighed - festivalens helt nye boform bestående af fire luksusværelser med bad, indrettet i en 40 fods container. Alle herlighederne bemandes af en flok af festivalens altid feststemte medhjælpere, der gør deres for at give Smukfest-gæsterne en på opleveren, mens de fester på Klostertorvet.

Fadøl for armbånd
Er du gæst på årets udgave af Danmarks Smukkeste Festival, så behold festivalarmbåndet på og duk op på Klostertorvet, hvor Walter giver en kold Royal Export øl i bytte for armbåndet, hvis de flinke serveringsfolk får lov at klippe det af.

27/08/2009 - 17:00 - Stig Møller til Århus smukfestuge - GRATIS
Det sidste rigtige blomsterbarn i Danmark er naturligvis med, når Danmarks Smukkeste Festival skal sprede gode vibrationer i Århus. Kom og syng med på Møller-klassikere fra en smuk og lang karriere, der både omfatter sangene fra legendariske Steppeulvenes eneste album Hip og solohits som Gør mig varm og Sikke en dejlig dag.

27/08/2009 - 19:00 - Bliglad til Århus smukfestuge - GRATIS
Gennembruddet var både markant og fortjent i 2007, da BliGlad udsendte debutalbummet Kærlighed til folket, hvorfra titelnummeret blev et af årets gladeste hits. Bandet er nu ude med album nummer to kaldet Bare spil noget lårt - og BliGlad er stadig musik, du bli'r glad af, så nemt er det.
ANNONCE
Århus Festuge - Torsdag d. 27/8-09
27/08/2009 - 19:30 - Sylfiden - 250,- ( Studerende halv pris)
Glæd dig til et brag af en forestilling med battle, electric boogie, break, rap og ballet, når nogle af verdens bedste kunstnere udsætter Bournonvilles klassiske ballet for headspins, håndstande og snurrende tåspidsdans. I Clemens, Yo Akim Hjejle og Steen Koerners fortolkning bliver Sylfiden et budskab om, at nok kan man holdes nede, men drømmene mister man aldrig. Af holdet bag breakdancebraget Nøddeknækkeren

Arrangementet finder sted her:
Århus teater store scene
Teatergaden
8000 Århus C

27/08/2009 - 20:30 - Spejlteltets Internationale Natcabaret: LA CLIQUE - 195,-
Der er magi i luften og komik på topplan, når Salon Revue slår dørene op for Spejlteltets Internationale Natcabaret LA CLIQUE.

Direkte fra Hippodromen i London har Århus Festuge hentet Spejlteltets Internationale Natcabaret LA CLIQUE. Forestillingen er en enestående og uforglemmelig oplevelse med en lang række fantastiske, forbløffende og humoristiske kunstnere. LA CLIQUE har netop vundet den prestigefyldte Laurence Olivier Award 2009 for 'Best Entertainment of the year', og forestillingen lever til fulde op til prisen. LA CLIQUE er vovet, komisk, absurd, grotesk og medrivende og bygger på den enkelte kunstners unikke talent, færdigheder og personlighed. I forestillingen vil du bl.a. få fornøjelsen af at møde:

Captain Frodo Ursula Martinez, David O'Mer, The English Gents, Lloyd Kandlin, Marawa the Amazing, Le Gateau Chocolat

Arrangementet findes her:
Skovbrynet 5
8000 Århus
ANNONCE
Århus Festuge - Torsdag d. 27/8-09
27/08/2009 - 21:00 - Present Århus festival - 50kr
Present Århus Festival har tre år i træk bevist sit værd som fremsynet udbyder af original, ny rytmisk musik i Festugen. Fokus er på urban-genrer med hovedvægten på elektronisk musik, men også rock/metal, singer/songwriter og reggae har haft fast plads i programmet. I år er det - blandt meget andet - københavnske Kim Las og den amerikanske dj og producer Justin Martin, vi forventer os en del af, samt selvfølgelig albumaktuelle Mikael Simpson. Se det fulde program på presentaarhus.com

Arrangementet finder sted på Ridehuset

27/08/2009 - 21:00 - Surfact - Gratis
Der er adskillige oplagte hit på Surfacts nyeste album Euphoria - Absolutely Shameless, All Night Overload og den fremragende fremadpiskende Song Of Remorse for blot at nævne (de første) tre på albummet. "Hold den gående drenge. Det her kan blive rigtig stort!' (BT). Hardrockkvintetten Surfact er på tur landet rundt for at præsentere de stærke sange fra den nye plade, der er nummer to i rækken.

Koncerten foregår på Kloster torv

27/08/2009 - 21:00 - Uofficiel åbning af Festugen - 290,- (Studerende 150,-)
Aftenen før Århus Festuge officielt går i luften, er der Uofficiel åbning i Rådhushallen med CV Jørgensen og Joe Henry på programmet.

Den ene er fra Lyngby, den anden fra Charlotte i North Carolina, og begge har de nu takket ja til at give Festugens første gæster en oplevelse, der i sandhed kan kaldes enestående.

Århus Festuges direktør Jens Folmer Jepsen udtaler om årets uofficielle åbning:

At lave en koncert, der har både Joe Henry og CV Jørgensen på programmet, er noget at det mest blærede, jeg har været med til i mange år. Vi er meget stolte over programmet, ligesom vi er rigtig glade for at Uofficiel åbning også i år bliver en uomgængelig begivenhed for musikelskere.

Arrangementet finder sted i Rådhushallen

27/08/2009 - 23:00 - El torstro - GRATIS

El Torstro har for nyligt vundet Dit hit-konkurrencen, hvor opgaven var at fortolke den ca. 500 år gamle majvise "Carmen Vernale" af Morten Børup. Melodien afspilles dagligt af de århusianske rådhusklokker, og det var et enstemmigt dommerpanel, der valgte El Torstros instrumentale bidrag. Præmien var at spille til dette års Festuge, og det kommer til at foregå under Århus Smukfestuge på Klostertorvet. Her kan El Torstro opleves sammen med Antik.

El Torstro er en dj med base i København. Han nævner selv inspirationskilder som Boards of Canada, Pink Floyd, Mike Patton, Cypress Hill, Isis, Beastie Boys, Secret Chiefs 3, Mono, Godspeed you Black Emperor og Playstation. El Torstro er også involveret i projekter som Annistro og Cofeefilter hos det uafhængige pladeselskab Rec.Lab

Arrangementet finder sted på kloster torv

Aniston.dk ønsker jer alle en god første dag i festugen
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce