Aniston

Årets bryllup

Følg det kongelige bryllup her på siden... Sidst opdateret: 16.maj kl. 14.50 - Med de første officielle billeder

Årets bryllup
Så er vi nået til dagen, hvor vores kronprins siger ja til sin Mary Elisabeth Donaldson. Det sker kl. 16.00 i Vor Frue Kirke i København, hvor Mary ankommer sammen med sin far.

Gallamiddagen i onsdags var en form for prøvemiddag før den store dag. Mary var godt nok stram i betrækket. Gad godt vide om det var kjolen der strammede for meget, eller om hun bare var så nervøs, at hun uden at arbejde for det, kom til at ligne en porcelænsdukke. Men uanset hvad, så var hun hamrende flot at se på, og elefantordenen hang allerede ved hendes skød.

I går, torsdag var der fest på Det Kongelige Teater. Det var her Mary for første gang opleve noget, der ikke stod i planen. Hendes hat fløj af, men den sporty prinsesse tog det hele med et smil.

Mary som er Australiens første prinsesse nogensinde har fået alle auzzierne op af stolene. Begivenheden, som ikke havde den store interesse for kort tid siden bliver nu massivt dækket fra den anden side af jorden, hvor kænguruerne hører hjemme.

Den danske ambassade holder bl.a. middag i operahuset, som er ægte dansk design, og baren hvor kronprinseparret mødte hinanden, holder en helt speciel fest under overskriften "Meet your Prince". Baren har i lang tid haft drinks med navne som fører os tilbage til Mary & Frederik.

Hvis du vil til globryllup, skal du måske tager til kirken nogle timer før vielsen. Men det ser indtil videre ikke ud som om, der bliver pladsmangel. I morges var én person ankommet, og så helt fra USA, hvor han plejer at følge kongefamilien via internettet.

Aniston vil løbende opdatere denne artikel, så dem der har lyst til, at sluge det hele råt kan føle med her på siden.

Dagens tidsplan

 • Kl. 11.30: Bryllupsgæsterne er inviteret til brunch i Orangeriet på Fredensborg, og der er frokost for kongefamilien på Kongeskibet Dannebrog. Efter frokosten skal det forelskede par hjem og gøre klar til, at få det "pæne" dress på.


 • Kl. 14.30: Halvanden time før vielsen begynder gæsterne at ankomme til Vor Frue Kirke, og det er da med at være i god tid, hvis man vil have en siddeplads, da der er inviteret ca. 800 gæster til, at overvære vielsen.


 • Kl. 16.00: Øjeblikket vi alle har ventet på, Mary og Frederik vies af Biskop, Erik Norman Svendsen. Royalist eller ej, denne kjole og alle smykkerne vi da se. Og hvis man er hug på, at Mary skal falde på vej op til alteret kan man spille på det hos bookmakerne.


 • Kl. 17.00: Kronprinseparret, Mary & Frederik kører i karet fra kirken til Amalienborg. Man må håbe at vejret har artet sig lidt til den tid, så de ikke skal køre med paraplyer for at skåne det flotte tøj og alle smykkerne, som garanteret ikke kan tåle for meget vand.


 • Kl. 17.40: Så er vi nået der til, hvor du kan vinke til brudeparret og se dem LIVE. Det sker på Christian den VII's Palæ på Amalienborg, hvor de går ud på balkonen.


 • Kl. 19.30: Brudeparret ankommer til Fredensborg i kronebilen, men fortsætter så til Slottet i Karet, hvor de skal holde festen i et telt på 1400 kvm.


 • Kl. 20.00: Bryllupsmiddag, hvor 400 gæster er inviteret starter her.


 • Kl. 23.45 Mary & Frederik danser brudevalsen i kuppelsalen. Kaster hun mon buketten, og hvem griber den?


 • Kl. 00.10: Festfyrværkeri i slotsparken, som du helt sikkert ikke har set mage. Hvis du er i nærheden af Fredensborg, vil du med garanti få øje på det, hvis du er vågen lidt over midnat.


 • I mellemtiden kan vi gisne om traditionerne og nyere danske bryllupsritualer hører til ved et kronprinsebryllup

 • Får Frederik klippet sokkerne?


 • Bærer Mary slør, og tør gæsterne rive det i stykker efter brudevalsen?


 • Bliver der kastet med ris, eller får man alt for snavsede fingrer af det?


 • Skal brudeparret op på stolen og kysse?


 • Bliver der trampet i gulvet så de skal under bordet og kysse?


 • Laver Mary og veninderne et sjovt indslag til Frederik i stede for en tale?


 • Løber alle pigerne op og kysser Frederik når Mary går på toilettet?


 • Tør mændende kysse Mary når Frederik skal ud og slå en streg?


 • Tror I de synger, "og hun er en af vor egne... " ?


 • Hvis du ikke lige gider at følge med på TV2, DR1 eller en af de mange tv-stationer som følger brudeparret, kan du skrue over på Zulu, hvor Mandrillen er samlet igen, og nok kommer med en lidt sjovere rapportage fra dagen.

  Dagen i dag, er også dagen hvor Mie Egmont Petersen, Birgitte Vollerslev, Nina Klinker Jørgensen, Marie-Louise Aamund, Katja Storkholm, Maria Montell og Bettina Ødum, for alvor vinker farvel til deres x-kæreste, prinsessetitlen og et liv i sus og dus.

  Tidligere Aniston-artikel om kronprinseparret
OPDATERET

Kl. 12.30 Så er danskerne begyndt at finde de gode pladser i et ellers aflukket City. Mange danskere, journalister, royalister, udlændinge... vil i løbet af dagen stime til København for, at få et glimt af Mary & Frederik.

Guldæblerne i springvandet på Gammel Torv, som ellers kun kommer op når Dronningen har fødselsdag, danser allerede smukt i vandtrålerne.

Der er masser af arrangementer i København i dag. Bl.a. kan du høre musik, taler og se teater på Rådhuspladsen, hvor der også uddeles kranskage i disse minutter.

Vi ved alle sammen at Krøniken er DR1's største tv-produktion nogensinde, men hos TV2 er det dagens kongelige bryllup.
OPDATERET

Kl. 12.45 I mange år er astrologer og andet "godtfolk" fra den alternative verden kommet med bud på, hvornår Frederik skulle giftes, med hvem og om at han ville abdicere, og det har sågar været på tale, at dronningen ville gå af, så snart Frederik fandt sig en "giftemoden" pige. Intet af det har hold stik.

Hos Skeptica.dk kan du læse hvad "stjernerne" siger om dagens bryllup.

Læs Mogens Winthers artikel om århundredes bryllup - Set i stjernernes lys
OPDATERET

Kl. 13.45 Det har taget mellem 300 og 350 timer, at sy Marys brudekjole, som er designet af danskeren Uffe Frank, som i dag bor i Milano, hvorfra han også arbejder. Han er dygtig og har også tit haft en finger med i spillet når dronningen har fået syet kjoler. Men det er ikke alle der er tilfredse med ham. En helt almindelig dansk pige har fået syet sin kjole af Uffe Frank, som faktisk prøvede at snyde hende både for oprindeligt design, stof og penge. Men den historie vender vi tilbage til en anden dag.
OPDATERET

Kl. 16.35 Allerede da Kronprinsen og hans lillebror ankom til kirken, var de fleste pladser fyldt med kendte mennesker. Kort efter kom alle de kongelige og man må sige, at for jer der går op i kjoler og smykker, der var virkelig noget at se på.

Inde i kirken, ventende på sin brod stod Kronprins Frederik, sammen med sin forlover og lillebror, Prins Joachim og ventede, til "I østen stiger solen op", sunget af Danmark Radios drengekor. Kort før Mary Donaldson, der lige om lidt er kronprinsesse Mary, så vi Frederik stå og græde i stride strømme, tårerne trillede bogstavelig talt ned at hans kinder, og det var før han så sin smukke brud.

Dørene gik op og Mary ankom sammen med sin far, der var iklædt skots nationaldragt. Marys kjole er en enkel svagt gyldenrosa duchesse-­brudekjole. Hendes lange slør er et arvestykke som Dronning Ingrid arvede af sin mor, som havde det på til sit bryllup. Altså en arv, der er blevet til en tradition.

Det er et yderst smuk kronprinsepar vi får her i lille Danmark. De ser begge to meget lykkelige og forelskede ud, og menneskemængden i de københavnske gader vist også, hvor populære de er.

Marys to ældre søster, Jane Alison Stephens og Patricia Anne Bailey, samt Marys veninde Amber Pette, er voksne brudepiger ved dagens bryllup. Der er også 3 små brudepiger, Erin Stephens 8 år, Kate Stephens 6 år og Madisson Woods 8 år. De er alle døtre af Marys søstre.

Det blev også til to små søde brudesvende, Prins Nikolaj 4 år og søn af Prins Joachim og prinsesse Alexandra, samt Grev Friedrich Richard Oscar Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth 4 år og søn af Grev Jefferson og Alexandra af Berleburg.

Første billede af Mary
ANNONCE
Årets bryllup
Et til af den smukke brud og hendes far
Årets bryllup
Og så brød solen selvfølgelig frem
Årets bryllup
Det blev et JA
Årets bryllup
Mary og hendes far på vej til alteret
Årets bryllupOPDATERET

Kl. 16.45 Mary ankom forøvrigt for sent til kirken. Men alle ventede tålmodigt og i stor spænding. Ikke mindste kronprins Frederik, der så meget glad ud, men også meget nervøs jo nærmere vi kom kl. 16.00. Mary lod også en tåre løbe ned ad kinden da de sammen sad foran biskoppen, og endda før det hele begyndte.

Det forelskede brudepar
ANNONCE
Årets bryllup
Et af de første kyssebilleder siden det fra Havnen i Tasmanien
Årets bryllupOPDATERET

Kl. 19.45

Efter turen i åben karet gennem København ankom Kronprinseparret til Amalienborg, hvor de vinkede til alle de fremmødte fra Balkonen, og denne gang fik prinsessen sit kys til stor begejstring for alle "tilskuere", der svejede med danske og australske flag nede på pladsen.

Men der skete også andet under karetturen. En ung mand er anholdt for at være i besiddelse af en militær røgbombe. Hvad den skulle bruges til vides endnu ikke, men ikke desto mindre tog politiet ingen chancer og anholdt manden, som må undvære resten af "brylluppet".

45 min forsinket forlod Mary & Frederik Amalienborg, hvor de er blevet fotograferet. Alle gæsterne er på plads i Fredensborg, men må væbne sig med tålmodighed lidt endnu og nyde hinandens selskab. Mary & Frederik skal først til Fredensborg, hvilket tager ca. ½ time. Herefter skal de som tidligere nævnt skifte til åben karet så borger i Fredensborg også kan få fornøjelsen af at hilse på de nygifte, og her er virkelig mange mennesker på gaden.

Gennem københavns gader i åben karet
ANNONCE
Årets bryllup

Årets bryllup


RET 1

Timbale af havets frugter fra de Nordiske have Sauce af Søpindsvin

RET 2

Krydderstegt dådyr fra de Kongelige Skove Rissolé kartofler fra Samsø Ærter Parisienne Sauterede Mokler Dyresauce

RET 3

Vol-Au-Vent med lykkelige forbindelser hvide danske asparges og bornholmerkyllinger parfumeret med æblecider)

RET 4

Kage af Hvid Chocolademousse "Kronprinsparret"

VINE

La Cigaralle du Prince Consort 2000

Cahors Château de Caïx 1996 En Magnum

Champagne Mercier Cuvée Frederik & Mary

MERE FRA DET KONGELIGE BRYLLUP

Den store bryllupsfest endte med at være 1 time forsinket i forhold til planlægningen, og mange spekulerede på, om brudevalsen ville blive danset før midnat som traditionerne foreskriver, eller om alt var rykket så meget at endnu en tradition måtte brydes. Men de nåede det, kort før midnat gled det forelskede par ud på dansegulvet i Kupelsalen på Fredensborg, og de strålede.

Under middagen blev der holdt flotte og meget personlige taler af Dronning Margrethe, Prins Henrik, John Donaldson og Kronprins Frederik. Den røde tråd var følelser, ingen tvivl om det.

Bryllupskagen var 2 meter høj og lavet af Bager- og Konditormestre i Danmark og Københavns Konditorlaug.

Denne store aften, hvor Danmark fik et nyt kronprinsepar sluttede med et stort flot fyrværkeri, der oplyste Fredensborg i hvide, røde og blå farver, altså en blanding af Danmark og Australien. Kronprinseparret forlod festen kl. 2.17 og hvor bryllupsrejsen går hen er en velbevaret hemmelighed, og vi hører nok ikke mere om den før de selv fortæller om den engang. Medmindre en eller anden smart journalist opsporer dem.

Det var et flot bryllup, med personlighed frem for alt. Det var gennemført i både stil og farver, takke være dronningen, som nærmest er ekspert når der skal koordineres. Danmark fik sig et nyt "idol", og vores ensomme kronprins fik en livsledsager.

Bryllupskagen
ANNONCE
Årets bryllup
Brudevalsen
Årets bryllup
De nygifte forlader festen
Årets bryllup
ANISTON ØNSKER KRONPRINSEPARRET TILLYKKE

HER ER DE FØRSTE OFFICIELLE BILLEDER AF KRONPRINSEPARRET
Årets bryllup
Årets bryllup
Del

Seneste nyt

Annonce