Aniston

Aalborg Karneval

Aalborg Karneval smider i år temaet "Venus og Mars" på banen.

Et tema som Venus & Mars er fuld af muligheder. Skal du være med?

Aalborg Karneval
Der er ikke længe til. Den 29. maj lægger Aalborg endnu engang gader til årets karneval. 

Aalborg Karneval er, hvad jeg ser som byens største event. Og med et stolt Aalborgensisk hjerte ser jeg igen i år frem til en dag i sol - med øl og lækre udklædte damer (og mænd)

Programmet for Kildeparken er allerede lagt og kan findes på den officielle hjemmeside www.karnevaliaalborg.dk .

Aalborg Karnevals rødder
Rødderne for fænomenet karneval går helt tilbage til 7-800 år f.Kr. 

Det har fra tidernes morgen symboliseret afskeden med vinterens mørke, det gamle, urene og synderne og velkomsten til foråret, lyset, og det nye liv. 

Karneval var oprindeligt en nytårsfest. Det nye år startede nemlig, før kristendommens indtog, i marts måned. Karneval er dermed frugtbarhedens fest, men også festen, hvor verden vendes på hovedet, og vante roller byttes rundt. 

Karneval er en "grænseløs" fest. Det kender ingen rumlige grænser og skelner ikke mellem deltager og tilskuer.

Karneval og fastelavn?
ANNONCE
Aalborg Karneval
Nu om dage er fastelavn børnenes fest og karneval de voksnes. 

Karnevalsfesterne er de største - også i medierne, mens fastelavn især er en begivenhed, der fejres i børneinstitutioner og på skoler. 

Går man imidlertid tilbage til først i 1900-tallet havde fastelavnsfesten helt andre dimensioner. 

Indtil 1916 trak man i Aalborg en båd - carrus navalis - gennem byens gader, mens man spillede musik, og folk sad i båden eller fulgte den på vej. Denne begivenhed skulle, ligesom carrus navalis-optoget i dag, proklamere forårets komme.

Selvom ordet karneval har to forskellige oprindelser, smelter den før-kirkelige, folkelige karnevalsfests ritualer sammen med den kristne karnevalsfest. Og karneval og fast

elavn har også mange lighedspunkter. I Aalborg er det imidlertid den folkelige, før-kristne karnevalstradition, der danner baggrund og inspiration for de årlige karnevaler.

Aalborg Karneval anno 2010
Temaet er "Mars og Venus", inspireret af modsætninger, hvilket nok skal danne grundlag for en super spændende karneval igen i år. Og nu det handler om modsætninger, hvem er så en bedre karnevalskonge end Carl-Mar, som kun de færreste kan relatere sig til?

Mars og Venus leder også tankerne hen på astronomien og solsystemet  Planeterne svæver rundt i et uendeligt univers, hvor astroider, sortehuller og rumvæsener,  i alle former og afskygninger, udgør en del af miljøet - inspirationskilderne er mange...

I det gamle Rom repræsenterede planeterne hver deres gud. Venus var kærlighedsgudinde, mens krigsguden Mars repræsenterede, maskulinitet og krigerisk adfærd. Lad dig derfor inspirere af guderne og find din indre kriger eller elskovsgudinde frem.

Kun fantasien sætter grænser, for årets fedeste event.

Aniston.dk spørger læserne;
Skal du til karneval? Og i så fald, hvad skal du være?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce