Aniston

Åben porten til din drømmeverden

Hvordan kan man få noget ud af sine drømme? Læs her hvordan du kan lære at huske dine drømme

Vågner ofte om morgenen og føler mig helt rundt på gulvet over en drøm, som bare var så mærkelig. Kan man bruge ens drømme til noget fornuftigt, eller er det bare noget der eksisterer og som ikke betyder noget?
Åben porten til din drømmeverden
Drømme er noget mærkeligt og ukonkret noget. De er ofte dramatiske og kan få os til at grine, græde eller vride os i angst om natten. De kan være så klare, at de kan få os til at vågne op og tro at hele jorden er ved at gå under, eller at vi har vundet en million i Lotto. De kan være indviklede og labyrintiske og langt fra den virkelighed vi kender.

Men lige meget hvilken form vores drømme tager, og hvor realistiske vi finder dem så har drømme tilbage til oldtiden været brugt til at vejlede folk i livet. I dag bruger psykoterapeuter og søvnforskere folks drømme til at finde frem til de ting som er skjult i folks underbevidsthed. De kommer i kontakt med folks drømme gennem for eksempel kunst, poesi, dans og forskellige skabte ritualer.

Drømmemageren

På drømmescenen er der både tidligere hændelser, vigtige som ligegyldige tanker, kendte som ukendte mennesker fra din hverdag. Denne scene er på samme tid virkelig som uvirkelig, og logikken er ofte svær at se.

Drømme sætter hændelser sammen på en mystisk og fornuftstridig måde, men alligevel er der nogle linier mellem disse hændelser noget, der giver en sammenhæng og en større betydning.

Drømme har i de fleste traditionelle kulturer været porten til de kræfter og erindringer, som ligger udenfor vores umiddelbare bevidsthed og kontrol. Drømme er som en skjult manege, hvorpå de kan komme i kontakt med os og kommunikere et budskab igennem. Det gør de gennem forskellige fragmenterede fortællinger, hvori der ligger en symbolik eller et budskab.

Drømmermageren er det center i os, der skaber dine drømme. Den varsler dig om, gennem drømmene, hvilke hændelser, indre som ydre, du vil blive udsat for, og hvordan du skal gribe disse an.

Dine drømme bruger et symbolsprog, som fortæller dig, hvad der foregår på de ubevidste planer. Meningen er, at du med dine følelser skal mærke efter, hvilken tolkning der er den mest rigtige for dig.
ANNONCE
Åben porten til din drømmeverden
Der er ikke nogen facitliste, der kan fortælle dig, hvilken tolkning, der er mest korrekt. Når du med tiden er blevet mere bevidst om dine drømme og deres betydning, vil det resultere i at du i fremtiden vil gå din hverdag i møde med et afbalanceret sind.

Lyt til dine drømme

Du kan faktisk bruge dine drømme til noget. Drømmetyder Else Baden-Jensen giver en række punkter du kan følge, hvis du vil træne dig selv til at huske dine drømme.

Det kan altså blive muligt for dig, at huske dine drømme og hermed forstå dem, bare du gør en række ting, når du vågner om morgenen.

  • Skriv en drøm ned, når du vågner - følelser som stemninger.


  • Dernæst skal du tænke over, hvad der i den sidste tid har optaget dig i din hverdag. Har du haft et anderledes forhold til en af dine venner, har du været uvenner med din kæreste eller har du fået et nyt job.


  • Tænk videre over om den stemning, der har været i din drøm også ligner den, der er i din hverdag for tiden. Dette kan være med til at fortælle dig noget om, hvad drømmen mere specifikt referer til.


  • Dernæst skal du skrive nogen tillægsord ned, der beskriver de personers egenskaber, der optræder i din drøm.


  • Drømmens forskellige dele fortæller sider af dig selv. Forsøg ud fra personernes egenskaber at finde ud af fra hvilken situation drømmen oprinder fra. Spørg dig selv om der var flere sider af dig fremme dagen før, end du var klar over?
ANNONCE
Åben porten til din drømmeverden
  • Fortæl nogen om de din drøm, og lyt til dit hjerte og tanker, når du fortæller. Hvilke følelser, reaktioner og fornemmelser kommer frem i dig?


  • Dine drømme er ofte meget voldsomme og dramatiserende i forhold til dit daglige liv. Det er de, da underbevidstheden overdriver for at gøre budskabet klarere. Det vil sige, at hvis du drømmer om død og ødelæggelse kan det betyde, at der kommer til at ske noget nyt i dit liv. Og hvis du har seksuelle drømme, kan det betyde at du er ved at integrere nogle sider af dig selv.


  • Nu hvor du er mere bevidst om, hvad du drømmer, kan du bruge symbolerne og budskaberne fra drømmene til at finde nye sider af dig selv. Du bliver mere bevidst om dine følelser og holdninger til folk og forhold omkring dig.


  • Hvordan ser I læsere på det at drømme? Ser I det bare som en del af det at sove, eller tænker I ofte over jeres drømme? Har I nogensinde lyttet til jeres drømme, og fundet ud af, at der rent faktisk lå en betydning i dem?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce