Aniston

A-Team

Old school actionbrag. Holdet uden plan B har fået ny indpakning!

9 ud af 6 stjerner
A-Team
Husker du cigartyggende Hannibal Smith, smukke Face, hårdtslående B.A. Baracus og gakkede Mad Murdock fra de gode gamle dage på TV?

Så vil du helt sikkert elske, at du nu kan nyde det helt igennem flabede og vovede team i en helt ny indpakning i filmen "The A-Team", der netop er udkommet på DVD.

Det oprindelige A-Team
Jeg mindes ungdommens eftermiddage i selskab med "A-Team" som fulde af action - og med hårdtslående kølige bemærkninger på tysk (for ja, jeg er vokset op nær grænsen og så tysk-synkroniseret tv!!)

Men jeg elskede det oprindelige "A-Team"!! Det var god underholdning fyldt med action og med en tilpas mængde af galskab.

A-Team i ny forklædning

Og nu er "The A-Team" altså lavet som en filmudgave.

Filmen handler også om den dynamiske gruppe på (nu) fire eks-jægersoldater, som med hver deres færdigheder kaster sig ud i planlægningen og gennemførslen af tophemmelige, livsfarlige missioner.

A-Teamet består naturligvis stadig af:
- Kaptajn John 'Hannibal' Smith, der i filmen spilles af en meget overbevisende og mere rundkindet Liam Neeson, og som er strategen, der planlægger missionerne fyldt med splitsekund-præcis timing og usædvanlige færdigheder.
- Templeton 'Face' Peck spillet af Bradley Cooper, der er næsten lige så smuk som den oprindelige "Face" (som jo er en ældre herre i dag), og som kan fremskaffe, hvad det skal være til teamets uortodokse og dristige missioner.
- Bosco 'B.A.' Baracus, der oprindeligt blev spillet af Mr. (Pity the Fool) T, men som i filmen spilles af Quinton 'Rampage' Jackson. B.A. er teamets chauffør og et noget hårdtslående muskelbundt - omend ikke helt så muskuløs, som jeg mindes, at Mr. T var.     
- H.M 'Howlin' Mad' Murdock, der spilles af Sharlto Copley, er teamets sindssyge og helt enestående dumdristige og gudsbenådede pilot. Han kan flyve hvad som helst - og har papir på, at han er intet mindre bindegal. I filmen må han da også endnu engang befris fra en sindssygeanstalt!

Nye udfordrere
I filmen er A-Teams vigtigste modspillere kaptajn Charissa Sosa (Jessica Biel), som er en af Faces mange ekskæreste, men som nu jagter teamet for en forbrydelse, de ikke har begået - samt den gådefulde CIA-agent Lynch (Patrick Wilson), som er den, der trækker i trådene og hele tiden er et skridt foran. 

Og man skal stå tidligt op, når man vil udfordre A-Team, der blandt andet formår at flyve en tank med blot en faldskærm og lidt koordinering af kanonen!

Men det finder dem, der lægger sig ud med Hannibal, Face, B.A. og Mad sjovt nok altid ud af - nogle gange for sent...

De glade 80'ere
The A-Team så oprindelig dagens lys som tv-serie (1983-87).

Den blev en af 80'ernes populære serier med fem sæsoner og i alt 97 episoder - hvilket var alt for få.

Seriens bagmænd var Frank Lupo & Stephen J. Cannell, og de fire medlemmer af teamet blev spillet af George Peppard, Dirk Benedict, Mr. T og Dwight Schultz.

I serien var det fire Vietnam-veteraner, der blev konfronteret med en falsk anklage. De bryder dernæst ud for at komme til bunds i sagen og rense sig selv - og undervejs påtager de sig andre opgaver i det godes tjeneste og bruger deres særlige færdigheder til at hjælpe folk, der ikke kan hjælpe sig selv.

Ny film men stadig lige underholdende
Den nye film er helt klart en opdateret udgave af den gamle, men velsmagende, suppe. Den er meget tro mod den oprindelige serie, og som gammel fan er det en nydelse at få lov til at gense A-Team! For det er sådan en fornemmelse, man sidder med, når filmen er slut.

I filmen bliver de fire eks-jægersoldater bragt sammen efter en dristig befrielsesaktion i Mellemøsten.

Herfra springer handlingen otte år frem i tiden til krigen i Irak, hvor Hannibal Smith og hans team får til opgave at trænge ind i Bagdad for at stjæle nogle klicheer, som ellers ville gøre skumle kræfter i stand til at starte en endeløs produktion af falske dollarsedler.

Men A-Teamet går i en fælde. Efter at de har fået fat i klicheerne, bliver disse nemlig snuppet for næsen af dem, og de fire kammerater konfronteres med en falsk anklage og udsigten til mange års fængsel.

Det lykkes dem at slippe ud, og nu går de i gang med at tilbageerobre klicheerne i en hæsblæsende jagt på de folk, der forrådte dem, og det går naturligvis ingenlunde stille af sig.

Det bliver til en ret fed actionfilm, der er lidt old school, selvom den er bragt up to date. Og fordi den er tro mod den oprindelige 80'er serie, er den virkeligt skægt at se.

"The A-Team" fornægter i øvrigt heller ikke sit ophav, for der er masser af sjove referencer til den gamle serie, og man aner da også et par kendte ansigter blandt nogle af birollerne. Men man kan sagtens nyde den uden at være inde i den gode gamle serie om de fire mere eller mindre tossede eks-soldater, der forstår at improvisere.
 

"The A-Team" er udkommet på DVD den 26. oktober 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce