Aniston

A History of Violence

Viggo Mortensen for fuld udblæsning

7 ud af 6 stjerner
Dette er endnu en film, der omhandler emnet: "fortiden indhenter dig". Det er ikke en overraskende film, men man er da underholdt fra start til slut.
A History of Violence
Restauratøren, Tom Stall, lever et lykkeligt og tilbagetrukket liv med sin kone og deres to børn i en lille flække i Indiana.

Familiens idylliske hverdag forandres brutalt, da Tom udsættes for et røverisk overfald i sin restaurant. Tom skyder de to tyve for at redde både sig selv og gæsterne i restauranten.

Dagen efter er Toms billede på forsiden af alle landets aviser. Han udråbes til en helt, men Tom er ikke begejstret for sin nyvundne berømmelse og forsøger indædt at få familiens hverdag tilbage på rette spor.

Problemerne tårner sig dog for alvor op, da en mystisk mand ved navn Carl Fogarty dukker op og drypper yderligere malurt i bægeret.

Stjernespækket film

I "A History of Violence" medvirker en del stjerner, og her kan for eksempel nævnes den dansk/amerikanske skuespiller, Viggo Mortensen, der spiller "Tom Stall". Et andet stort navn er Ed Harris, der spiller den mystiske mand, "Carl Fogarty".

Udover de førnævnte præsenterer rollelisten også navne som William Hurt, Maia Bello og Greg Bryk.

"A History of Violence" er instrueret af David Cronenberg, der har ry for at være en af nutidens helt store filmskabere, der er i stand til at sætte et helt unikt fingeraftryk på sine film

Cronenberg er blevet præmieret med et hav af priser for sine film, og hans store bidrag til det hvide lærred har således også indbragt ham en æresdoktorgrad ved University of Toronto i 2001. Han har siden 1997 været medlem af den prestigefulde, franske forening, "Order of Arts and Letters", og i 1999 var han præsident for juryen ved Cannes Film Festival.

God, men ikke ny

"A History of Violence" er en svær film at bedømme. Selve historien er ikke den store nyhed - det gode mod det onde, eller en mand gør op med sin fortid. Måden, historien bliver fortalt på, er egentlig heller ikke ny, alligevel er der noget anderledes over filmen, men man kan ikke rigtig sætte fingeren på, hvad det skulle være.

Viggo Mortensens præstation er bestemt ikke dårlig, men visse steder i filmen får han overspillet, hvilket gør, at man mister noget af sin tiltro til hans rolle. Til gengæld er Viggo Mortensens sammenspil med Maria Bello et stort plus. De er begge meget overbevisende, og de formår at overbevise folk om deres forhold.

"A History of Violence" er en god film, men det er samtidig en, man sagtens kan overleve uden at have set.

"A History of Violence" har premiere den 11. november 2005 i alle landets biografer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt