Aniston

7 sunde fordele ved aktivt kul

Aktivt kul er en naturlig behandling, som anvendes til at opfange toksiner og kemikalier i kroppen. Selvom stoffet har været anvendt af japanere i mange hundrede år, er det først gennem de seneste år, at trenden har spredt sig og taget resten af verden med storm. Bliv klogere på hvad aktivt kul egentlig er for noget, og hvilke helbredsmæssige fordele det har for dig og din krop.

Hvad er aktivt kul, og hvordan fungerer det?

Kullet fremstilles af en lang række kulstofholdige materialer, men hvis det skal anvendes som naturlig healing eller udrensning, er det vigtigt at vælge aktivt kul, som er fremstillet af naturlige ingredienser såsom kokosskaller eller nødder. Når disse materialer brændes under høje temperaturer, fjernes ilt, og kullet aktiveres med dampgasser. Resultatet er et særdeles absorberende materiale, som består af et fint net af millioner små porer, som kan opfange og binde giftstoffer i luften og i væske.

En af de mest populære anvendelser af aktivt kul er i forbindelse med behandling af forgiftning eller overdosis. Undersøgelser viser desuden, at kullet er mere effektivt end udpumpninger i flere tilfælde. Det er altså et yderst absorberende stof, som fungerer ved at fange toksiner og kemikalier i dets millioner små porer. Aktivt kul absorberer ikke toksinerne, men i stedet binder giftstofferne til sin overflade ved en kemisk reaktion kaldet ”adsorption”. Kullet er særdeles effektivt til at adsorbere, idet stoffet er negativt elektrisk ladet, hvorimod toksiner og gasser er positivt ladede, og derfor tiltrækkes og bindes i overfladen.

Hvorfor skal jeg tage aktivt kul?

Når du indtager det aktive kul, er det vigtigt at drikke 12-16 glas vand om dagen. På grund af kullets absorberende effekt, kan det forårsage dehydrering, hvis ikke der indtages nok vand. Derudover hjælper dette ligeledes med at skylle toksinerne ud af kroppen hurtigere samt forebygge forstoppelser. Der er mange sunde fordele ved dette naturlige middel, og her er syv vigtige:

1. Mindre oppustethed og ubehag
En af de primære grunde til at aktivt kul er et populært kostsupplement på markedet, er dets evne til at forhindre gasser og effektive virkning mod oppustet mave. Dette fungerer ved, at kullet binder de stoffer i føden, som fremkalder gas, oppustethed og ubehag.

2. Sundt for kroppen og huden
Aktivt kul er ikke blot et effektivt middel til at rense kroppens indre, men fungerer ligeledes som behandling for kropslugt og akne. Ved at anvende en ansigtsmaske med aktivt kul, vil toksinerne og skidt, som forårsager uren hud, fjernes. Desuden lindres ubehag ved udslæt og insektbid, herunder myggestik.

3. Udrensning af fordøjelsessystemet og mere energi
Det er vigtigt at lave en udrensning af fordøjelsessystemet til at støtte kroppens generelle helbred. Ved at indtage det aktive kul som kosttilskud fremmes dit fordøjelsessystem, idet toksiner, som blandt andet medfører allergiske reaktioner og et svagt immunsystem, fjernes. Ved at udrense kroppen for disse giftstoffer reduceres muskel- og ledsmerter vil du opleve et øget energiniveau og skærpet mental opmærksomhed.

4. Et hvidere og flottere smil
Hvis du er ryger eller hyppig kaffedrikker, har du måske lagt mærke til, at dine tænder har taget skade. Aktivt kul er en populær og alternativ løsning, idet kullet hjælper med at blege tænderne og ændrer pH-balancen i munden, som samtidig sikrer en god og frisk ånde. Tandblegningen fungerer ved, at kullet absorberer plak og mikroskopiske madrester, som misfarver tænderne.

5. Forebygger alkoholforgiftning og tømmermænd
Det aktive kul absorberer ikke alkohol, men det hjælper med hurtigt og effektivt at fjerne andre toksiner i kroppen, som bidrager til alkoholforgiftning. Det er sjældent, at alkohol alene indtages i dets rene form; kullet fjerner sødemidler og kemikalier, som findes i alkoholblandinger. Undersøgelser viser desuden, at hvis midlet indtages på samme tid som alkohol, kan det reducere koncentrationen af alkohol i blodet.

6. Et lavere kolesteroltal
Undersøgelser viser, at aktivt kul reducerer dårlig kolesterol og øger god kolesterol lige så effektivt som receptmedicin. Et for højt kolesteroltal har mange helbredsmæssige konsekvenser og kan blandt andet resultere i hjerte-kar-sygdomme, åreforkalkning og blodpropper.

7. Holder dig ung
Ved at indtage aktivt kul hjælpes kroppen til at forebygge celleskader på blandt andet nyrer og lever samt understøtte sunde binyrer. Det er en naturlig del af livet at blive ældre, men grundet den store mængde toksiner, som vi udsættes for gennem mad og miljøet, er det essentielt for kroppen at slippe af med dem for at undgå for tidlige alderstegn såsom rynker og oxidativ stress.

Hvad er bivirkningerne?

Så længe dit aktive kul består af udelukkende naturlige ingredienser, bør der ikke forekomme nogle negative bivirkninger ved at indtage det. Man kan risikere at opleve forstoppelse, hvis man ikke drikker nok vand, idet aktivt kul er dehydrerende på grund af dets absorberende evne. Hos WeightWorld findes 100% naturligt aktivt kul i form af kapsler, der ligeledes kan åbnes, så man fuldt ud kan udnytte kullets utallige sundhedsmæssige fordele.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE