Aniston

5 tips til hjemme-yoga

Yoga behøver ikke foregå i et dyrt center

Yoga er de seneste år blevet en utrolig populært, og jeg forstår godt hvorfor. Som så mange andre er jeg blevet bidt af den alsidige motionsform og har dyrket det (næsten) hver dag i to år. Jeg startede ud med et par yogahold i Fitness World, men da jeg aldrig rigtig syntes, tidspunkterne passede til mig, fik jeg ikke brugt det nok, så jeg valgte at opsige mit abonnement. Men jeg savnede virkelig at dyrke yoga, så derfor begyndte jeg at gøre det hjemme, og det kan jeg virkelig anbefale. Så hvis du heller ikke synes, tiden eller økonomien er til at begynde i et yogacenter, så giver jeg dig her mine 5 bedste tips til at dyrke yoga derhjemme, så du også kan få det fulde udbytte af denne fantastiske motionsform!

1) Køb en måtte

Det fede ved yoga er, at det ikke rigtig kræver andet udstyr end en måtte - det er så til gengæld også ret vigtigt! De fåes i mange forskellige varianter og prisklasser, og det er en smagssag, hvordan den perfekte yogamåtte er. Jeg er personligt fan af en tyk yogamåtte, og den jeg har nu er omkring 6 mm, men du kan også vælge en på 3 mm, hvis det passer bedre til dig. Den jeg har nu er 100% skridsikker, hvilket er super lækkert, men den var til gengæld også dyr, og jeg vil mene, at det ikke er nødvendigt. Jeg startede ud på en måtte, jeg havde købt i Netto til 50 kroner, og den brugte jeg i lang tid, indtil jeg fandt ud af, at yoga var kommet i mit liv for at blive, og så kunne jeg godt retfærdiggøre at smide en god portion penge efter en. Pointen er, at det ikke behøver at ruinere dig at begynde på hjemmeyoga. 

2) Find en træner

Det kan virke ret uoverskueligt at begynde på hjemmeyoga, hvis ens viden er sparsom. Skal jeg bare stille mig i downward facing dog og så kommer det hele derfra? Da jeg startede, benyttede jeg mig af forskellige youtubevideoer, og jeg fandt hurtigt min yndlings, som jeg stadig bruger: Yoga With Adriene. Adriene har ekstremt mange videoer, så der er nok at tage af, og hun har alt fra både begynder til øvede. Derudover laver hun hver januar en 30 dages challenge, hvor der kommer en ny video op hver dag, og det er en rigtig fed måde at komme igang med yoga på. 

3) Træn så vidt muligt på tom mave

Jeg er kæmpe fan af at dyrke yoga om morgenen. Det er den bedste start på dagen lige at blive strukket godt igennem efter en nats søvn. Får jeg ikke dyrket yoga om morgen, prøver jeg at gøre det så lang tid efter et måltid som muligt. Det er virkelig ikke rart at dyrke yoga, når maden ryger rundt nede i maven, imens du står i de forskellige stillinger. 

4) Lad være med at bruge en formue på udstyr

Som sagt: En måtte er det eneste, du egentlig behøver - alt det andet er bare ekstra luksus, som ifølge min erfaring slet ikke er nødvendigt. Det kan være fristende at købe lækkert tøj, en yogablok, bælter osv, men det er slet ikke nødvendigt. I meget få af Adrienes videoer bruger hun en blok, men hun opfordrer altid til bare at bruge en bog eller noget i stedet. Køb udstyr, hvis du har lyst, men det er slet ikke nødvendigt for at dyrke yoga - oftest foregår min yoga bare i nattøj. 

5) Vær tålmodig

Alting tager tid - også yoga. Måske endda især yoga. Det kan være vildt frustrerende, når hælene efter en måned stadig ikke vil røre jorden i downward facing dog, men yoga er en langsommelig proces. Tro mig, jeg er verdens mindst smidige menneske, og da jeg startede, kunne jeg ikke en gang røre mine egne fødder, når jeg strakte mine ben. Det kan jeg nu, men det tog mig også et års tid. Men prøv at være tålmodig - det er det hele værd!

Dyrker du yoga? Og i så fald er det så hjemme eller i et yogacenter? 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce