Aniston

5 tips til at få energien tilbage efter ferien

Hvis du også trænger til at komme ind i en hverdagsrutine igen, så læs med her

Ferien er for manges vedkommende ved at være slut, og arbejde og studie venter lige om hjørnet. Måske har du levet lidt ekstra godt i ferien, så overskuddet nu er på minimum, og måske er dine yndlingsjeans endda begyndt at stramme lidt.. Men bare rolig, der er slet ingen grund til panik, det er bare tegn på, du virkelig har nydt din ferie, som du skal. Men derfor kan det alligevel være meget rart at komme ind i en hverdagsrutine igen. Har du også lidt svært ved at slippe ferievanerne? Så giver vi dig her 5 tips til, hvordan du bliver klar til en hverdag igen! 

ANNONCE

1. Byt den (nærmest) daglige alkohol ud med vand igen

I en sommer er det fristende at drikke et glas rosé eller en kold bajer (nærmest) hver dag, og det skal der også være plads til. I en ferie. For de fleste af os ved, at den slags ikke fungerer i længden. Men hvad gør man så, når man er blevet så vant til smagen af gin & tonic, at vand bare ikke fungerer længere? Det lyder måske lidt kedeligt, men pep din vand lidt op! Agurk, citron, bær, ingefær.. Hvad end du føler for! Det ser fint ud og smager ret lækkert. 

Okay okay, jeg ved godt, det ikke er en g&t, men altså.. prøv det! 

ANNONCE

2. Spis flere rigtige måltider

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men om sommeren har jeg en tendens til at snacke mere end ellers. Man går i ferie mode, sover lidt længere, går lidt senere i seng, så ens tidspunkter for måltider ofte bliver lidt forskudte. Prøv at komme ind i en rutine med at spise morgenmad, frokost og aftensmad nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Det er nemmere for din krop at finde ud af, og din fordøjelse vil takke dig for en mere rutinepræget spisning. 

ANNONCE

3. Få faste sengetider igen

I ferier kan ens døgnrytme hurtigt blive vendt lidt på hovedet. Sene aftner resulterer i sene morgener, og kroppen kan godt blive lidt forvirret. Stræb efter at gå i seng og stå op nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Jeg læste engang, at man får de bedste timers søvn mellem 22-02, så det bestræber jeg mig på, selvom det ikke altid lykkes. Men en nogenlunde fast sengetid og en 8 timers søvn vil give dig meget mere energi i hverdagen. 

ANNONCE

4. Få gang i træningen igen

Nogen er gode til at træne om sommeren, andre (som mig) not so much. Det kan være hårdt at komme ind i en rutine igen, når man først er røget ud af den, så start stille ud. Er du løber, så løb en stille tur for at få gang i benene igen, eller dyrk en omgang stille yoga. Har du holdt pause længe, så forvent ikke, at du kan gå ned at squatte det samme, som du kunne for en måned siden. Start stille ud - det betaler sig! 

ANNONCE

5. Slap af og nyd det

Det skal jo ikke være surt det hele, så slap af og nyd hverdagen også - livet skal ikke kun leves i ferierne! Har du lyst til at glas rosé en tirsdag aften? Så drik det glas rosé. Har du lyst til to is på én dag? Så spis de to is. Det hele handler om balance, og hvis du husker at spise dine gulerødder, drikke dit vand og få din søvn samtidig, så skulle der gerne være plads til det hele! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce