Aniston

5 opskrifter med kanel, du skal lave i anledning af 'Kanelbullens Dag'

Eller måske ikke alle fem.. men så i hvert fald én af dem!

I dag er det Kanelbullens Dag - altså det svenske ord for en kanelsnegl. Men selvom traditionen er svensk, synes vi da ikke, at vi skal snydes her i Danmark. Derfor vil vi gerne opfordre jer alle til at fejre dagen i dag ved at bage (og spise!) en af følgende 5 opskrifter nedenfor, som selvfølgelig alle indeholder kanel.

Enhver undskyldning for at spise kage, ikke? 

Klassiske Kanelsnegle 

ANNONCE
emilysalomon.dk - 5 opskrifter med kanel, du skal lave i anledning af 'Kanelbullens Dag' emilysalomon.dk

Nu har jeg selvfølgelig ikke prøvet alle de opskrifter, der findes på kanelsnegle (selvom det er tæt på..), men jeg kan i hvert fald med sikkerhed sige, at af alle dem, jeg har prøvet, er denne opskrift fra Emily Salomon klart min favorit. Jeg bagte dem så sent som i går som tak til min kammerat, der skulle hjælpe mig med at samle en cykel, og han spiste intet mindre end 3 snegle - så gode er de altså! Et lille tip er, at hvis du synes, det virker som en stor portion at bage, hvis det kun er til dig selv, så kan du fordele sneglene i to bageforme. Den ene bager du med det samme (og kværner alle 6, det er trods alt Kanelbullens Dag), hvorimod du smider den anden form i fryseren. Hvis du en dag får gæster, kan du bare lade sneglene tø op, smide dem i ovnen, og så er der nybagte kanelsnegle på ingen tid!

Kanelsnurrer

ANNONCE
louiogbearnaisen.dk - 5 opskrifter med kanel, du skal lave i anledning af 'Kanelbullens Dag' louiogbearnaisen.dk

En anden og fin måde, du kan få dit kanel-fix på, er ved at lave kanelsnurrer. Det er jo sådan set det samme som en kanelsnegl, bare med en anden form - og måske lige lidt mere arbejde. Det kan måske virke lidt uoverskueligt, hvordan og hvorledes man lige får dem snoet rigtigt, men efter et par stykker kommer man hurtigt ind i rutinen, og derefter går det let som en leg. Og så ser det altså bare helt vildt fint ud!

Kanelsnegle som muffins 

ANNONCE
somethewiser.danoah.com - 5 opskrifter med kanel, du skal lave i anledning af 'Kanelbullens Dag' somethewiser.danoah.com

Hvis du af den ene eller anden grund ikke føler for at rulle dejen til snegle, kan du istedet lave den som muffins. Du får samme lækre smag som ved kanelsnegle - eneste forskel er, at de bliver bagt som muffins. Denne metode er især ideel, hvis du skal transportere kagerne - mon ikke dine kollegaer bliver glade for en omgang kanelmuffins, selvom det lige er en enkelt dag "for sent"?

Kanelstang

ANNONCE
louiogbearnaisen.dk - 5 opskrifter med kanel, du skal lave i anledning af 'Kanelbullens Dag' louiogbearnaisen.dk

Er du mest i humør til at bage én kage, hvor det stadig er kanel, der er i fokus, er en kanelstang et rigtig godt bud. Du får alt det gode fra kanelsneglene i én lækker kage, og så er den faktisk super nem at bage selv! Ingen undskyldning for at rende til bageren efter sådan en sag. Eller jo.. der er vel altid en undskyldning for at rende til bageren, men hjemmebagt er bare ofte bedre, ikke? 

Pretzels med smag af kanelsnegle 

ANNONCE
crunchycreamysweet.com - 5 opskrifter med kanel, du skal lave i anledning af 'Kanelbullens Dag' crunchycreamysweet.com

Orker du ikke det helt store arbejde i køkkenet, men stadig vil have smagen af kanelsnegle? Så er disse pretzels et rigtig godt bud! De giver dig kanelsneglesmag, men du slipper for at ælte, vente mens dejen hæver og alt rullearbejdet. Og så er de samtidig super fine at servere som en lille snack til en god kop kaffe, hvis du får gæster - eller bare til dig selv. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce