Aniston

5 ikoniske modefilm du ikke må gå glip af

Fra tid til anden sker det, at en film har så meget styr på moden, at den blæser alle os fashionistaer omkuld.

Alle kender Marilyn Monroes brusende hvide kjole eller Audrey Hepburns berygtede Breakfast at Tiffanys look, og så er der de film, hvor tøjet har dikteret hverdagsmoden.

Her får du vores top fem over film, der har haft en overvældende indflydelse på tendenserne i din garderoben.
 
Annie Hall
Diana Keaton vil altid blive husket for hovedrollen i Woody Allens Annie Hall, hvor hun flashede oversize skjorter, herreveste og underfundige bowlerhatte. Alle items, der, som følge af filmen, blev øjeblikkelige must haves. Hendes ubesværede androgyne look bliver stadig efterlignet i dag, hvor herreinspirerede brogues og peg leg bukser er at finde i de fleste kvinders garderobe.

Clueless
Mangler du lidt 90’er inspiration, så er Clueless din ven i nøden. Clueless har nærmest opnået royale højder, siden den udkom i 1995, hvor piger verden over lod sig iklæde knæsokker, ternede miniskirts og miniature rygsække. Trods Chers misforståede uskyldighed, kærlighed til pangfarver, smagløse brug af tekstiler og dårlig udtalte af designere stjal hun alligevel vores hjerter i 90’erne.
 
Almost Famous
I et oversvømmet  hav af hæklinger, tern og pandebånd får karaktererne i Almost Famous os til crave efter en hedgangen hedonistisk tid. 70'er rock-stilen udtrykkes skødesløst ved hjælp af klassiske denim items og perfekt slidt ruskind. Penny Lane gør sin entré i blændende pelsjakker og en blonde crop top og er indbegrebet af filmens laissez faire stemning. Og hvad mere har du egentlig brug for, udover et par solbriller, når dit liv er så cool som Penne Lanes?
ANNONCE
5 ikoniske modefilm du ikke må gå glip af
Grease
Den ultimative feel-good film inden for den musikalske genre og de ikoniske Grease outfits vil blive husket for evigt, lige fra de rå læderjakker til pastelfarvede strutskørter. Newton Johns uskyldige 1950'er stil med de fine nederdele og pigede trøjer banede vejen for den historiske makeover i filmens slutscenen, hvor hun rockede et sexet  catsuit look tilsat lækre 70’er krøller. Olivia Newton Johns evolution fra pæn pige til cool cat må sige at være filmens mest legendariske øjeblik.

Breathless
Forbindelsen mellem den franske klassiker A Bout de Soufflé (Breathless) og filmens indflydelse på moden er måske ikke den meste åbenlyse. Og alligevel er filmen spot on med sine Chanel striber, ballerinaer og sexede drengefrisurer. Faktisk begyndte det hele her! Jean Sebergs laid back parisiske stil udgør den ultimativ casual chic følelse. Der var ingen kostumedesigner på settet til denne 1960’er film, i stedet fik instruktøren Jean-Luc Godard skuespillerne til at klæde sig, som de mente var passende for deres karakterer. Man må sige de ramte plet. 


Skrevet af gæsteskribent Lene Sparsø
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce